Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws december ’22 » Karlijn bij Pure Sprint

Karlijn bij Pure Sprint

Elfde plaats voor Karlijn Schellekens bij Pure Sprint in Enschede

Karlijn Schellekens van Schaatsclub de Vennen is op zaterdag 17 december elfde geworden tijdens een landelijke wedstrijd Pure Sprint op IJsbaan Twente in Enschede. Thomas van Berkel verbeterde diezelfde dag in Heerenveen wederom zijn eigen Clubrecord op de 3000 meter. De op zondagavond 18 december in Tilburg geplande wedstrijd werd afgelast.

Karlijn Schellekens, elfde tijdens landelijke Pure Sprint (foto Jeroen Happel)

Dankzij haar prestaties eerder in het seizoen, was Karlijn Schellekens geselecteerd voor deelname aan een landelijke wedstrijd Pure Sprint in Enschede. Door de tweeëntwintig meisjes Junioren-B uit het gehele land werden achtereenvolgens de afstanden 100, 300 en 500 meter gereden. Karlijn werd met een wat tegenvallende tijd van 12.09 op de 100 meter slechts negentiende, maar wist dankzij een achtste plaats op de 300 meter (tijd 27.74) en een vijfde plaats op de 500 meter (tijd 43.41) toch nog een elfde plaats in het eindklassement te veroveren. Met de 27.74 verbeterde zij haar persoonlijk record (PR) op de 300 meter bovendien met 0.09 seconde. Dat de 12.09 op de 100 meter sneller had gekund, bewees Karlijn door de eerste 100 meter van de 500 meter in 11.92 te rijden. Indien zij deze 11.92 tijdens de rit over 100 meter had gereden, zou zij achtste in het totaalklassement zijn geworden.

Thomas van Berkel en Teun van der Linden namen op zaterdag 17 december in Heerenveen deel aan een wedstrijd voor Topteams en KNSB-selectieteams. Nadat Thomas zijn PR op de 500 meter (39.01) had geëvenaard, verbeterde hij voor de derde keer dit seizoen zijn eigen Clubrecord op de 3000 meter. Na een opening van 19.66 reed hij de volgende zeven ronden in een gelijkmatig schema met rondetijden oplopend van 31.27 tot 32.58. Dit resulteerde in een eindtijd van 4:02.58, waarmee hij 0.42 seconde sneller was dan zijn op 27 november gereden oude record. Teun van der Linden gaf iedere ronde van de 3000 meter iets meer dan een seconde toe op het schema van Thomas, maar kwam desondanks in de buurt van zijn PR. Zijn eindtijd van 4:10.52 was slechts 1.3 seconde boven zijn snelste tijd ooit.

Andere leden van Schaatsclub De Vennen hadden zich ingeschreven voor een wedstrijd op zondagavond 18 december op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Wegens de voor die avond voorspelde gladheid (van de wegen!), vond de organisatie het echter niet verantwoord om de schaatsers naar de ijsbaan te laten komen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: