Home » Nieuws » Nieuws februari 2015 » Martijn ZN Kampioen

Martijn ZN Kampioen

Martijn Weber is Zuid-Nederlands schaatskampioen

Martijn Weber (midden), op het podium als Zuid-Nederlands Kampioen (foto Henk Haans).

Op zondagavond 22 februari is Martijn Weber van Schaatsclub “De Vennen” op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg Zuid-Nederlands Kampioen bij de jongens Pupillen-A geworden. Harry Sonnenschein en Jan op ’t Hoog in Eindhoven in de middenmoot bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Senioren en Masters.

Bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Pupillen moesten de deelnemers een rit over 300 en 500 meter rijden. Martijn Weber reed met 33.74 de tweede tijd op de 300 meter en met 54.29 was hij zelfs de snelste op de 500 meter. In het totaalklassement over de twee afstanden eindigde hij op de eerste plaats voor Nomdo de Heer uit Lage Zwaluwe en Ouren Overheul uit Vught. De 33.74 op de 300 meter was voor Martijn bovendien een verbetering van zijn persoonlijk record.
In het bijprogramma van het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Pupillen reed C-Junior Thom Botermans 54.83 op de 500 meter en voor de eerste 1500 meter uit zijn nog prille schaatscarrière had hij 2:59.26 nodig.

Het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Senioren en Masters werd op 21 en 22 februari in Eindhoven gehouden. De Vennenleden Harry Sonnenschein en Jan op ’t Hoog slaagden er helaas niet in om zich te plaatsen voor het rijden van de afsluitende rit over 5000 meter. Op grond van de 500 meter (tijd 46.73), de 3000 meter (5:05.60) en de 1500 meter (2:23.58) werd Harry bij de heren Senioren tiende in het eindklassement. Jan reed op dezelfde afstanden respectievelijk 48.19, 5:08.68 en 2:27.89 en dat was goed voor de veertiende plaats bij de heren Masters.