Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws februari 2020 » Dai Dai Wereldkampioen

Dai Dai Wereldkampioen

Schaatsclub De Vennen heeft een Wereldkampioen

Vennenlid Dai Dai N’tab is in Salt Lake City (USA) Wereldkampioen geworden. Niet zoals gehoopt op de 500 meter individueel, maar samen met Kai Verbij en Thomas Krol op het onderdeel Teamsprint. Op de 500 meter moest de schaatser van profploeg Reggeborgh genoegen nemen met de dertiende plaats.

De Nederlandse wereldkampioenen teamsprint (v.l.n.r. Dai Dai N’tab, Thomas Krol en Kai Verbij) temidden van de Chinezen (2e) en Noren (3e)

Op donderdag 13 februari stond het onderdeel Teamsprint op het programma van het WK Afstanden op de Utah Olympic Oval in Salt Lake City. Bij dit nog jonge schaatsonderdeel worden door drie schaatsers drie ronden gereden en na elke ronde moet de schaatser die op kop heeft gereden de baan verlaten. De tijd na voltooiing van de ronde van de derde schaatser is bepalend voor de uitslag. Dai Dai N’tab opende namens het team van Nederland maar moest zich daarbij wel een beetje inhouden. Het was immers van belang dat de andere twee rijders hem konden volgen. Inclusief start werd de eerste ronde door Dai Dai in 28.7 seconden gereden. Kai Verbij reed de tussenronde vervolgens in 24.4 seconden en Thomas Krol voegde daar als specialist op de middenafstand een slotronde van 25.1 seconden aan toe. De eindtijd van 1:18.18 leek in eerste instantie goed voor de tweede plaats achter de Canadezen die een tijd van 1:17.68 hadden gereden. De Canadezen werden echter gediskwalificeerd omdat zij tussen de tweede en derde ronde te vroeg van kop hadden gewisseld. Eerder hadden de Russen zichzelf al uitgeschakeld door een val van hun slotrijder Kulizhnikov. Met enig geluk stonden de Nederlanders bij de huldiging tussen de Chinezen (tweede) en Noren (derde) op de hoogste trede van het erepodium en kon het Wilhelmus worden gespeeld.

Voor de 500 meter op vrijdag 14 november werd Dai Dai ook als kandidaat voor een podiumplaats beschouwd. Deze keer had hij het geluk echter minder aan zijn zijde. Na een eerste valse start ging Dai Dai te voorzichtig van start, hetgeen resulteerde in een tegenvallende opening van 9.77. In de daarop volgende ronde had hij de grootste moeite om met zijn snelheid van ruim boven de zestig kilometer per uur de laatste binnenbocht te houden. Hij moest zich zelfs even met een hand aan het ijs corrigeren en bij het uitkomen van de bocht waaierde hij erg ver uit. Met zijn eindtijd van 34.48 werd Dai Dai dertiende achter de Russen Kulizhnikov (33.72) en Murashov (33.99) en de Japanner Shinhama (34.03).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: