Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws februari 2021 » Brons op WK voor Dai Dai

Brons op WK voor Dai Dai

Bronzen WK-medaille voor Dai Dai N’tab

Dai Dai N’tab met zijn bronzen WK-medaille

Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen en lid van profploeg Jumbo-Visma, heeft voor het eerst in zijn carrière een individuele medaille tijdens een Wereldkampioenschap gewonnen. Nadat hij vorig jaar samen met Thomas Krol en Kai Verbij wereldkampioen op de teamsprint was geworden, veroverde hij op vrijdag 12 februari de derde plaats op de 500 meter.

Als afsluiting van de schaatsbubbel in Heerenveen, waarin de beste schaatsers uit de wereld vijf weken lang alleen onderling contact hadden en nergens anders kwamen dan in hun hotel en ijsstadion Thialf, werden de wereldkampioenschappen afstanden gehouden in het weekend van 11 tot en met 14 februari. Met vier verschillende winnaars van de eerder in de schaatsbubbel gehouden internationale wedstrijden, waren er op de 500 meter vele kanshebbers. De Rus Pavel Kulizhnikov, die de laatste vijf jaren drie keer wereldkampioen was geworden, was de topfavoriet. Ook zijn landgenoten Artem Arefeyev en Ruslan Murashov, de Canadees Laurent Dubreuil en Olympisch Kampioen Havard Lorentzen uit Noorwegen waren belangrijke concurrenten voor de Nederlandse deelnemers Dai Dai N’tab, Ronald Mulder en Kai Verbij.

In de tiende van de twaalf ritten moest Dai Dai N’tab het opnemen tegen Laurent Dubreuil. Dai Dai had met een opening van 9.67 geen slechte start, maar moest het in de eerste meters wel afleggen tegen de Canadees, die met 9.54 veruit de snelste opening van alle deelnemers had. Dankzij deze snelle opening kon Dubreuil op de kruising optimaal van Dai Dai profiteren. In de laatste bocht haalden beide schaatsers, als enigen van het deelnemersveld, een snelheid van boven de zestig kilometer per uur. Dai Dai kwam tot een prima eindtijd van 34.62, maar werd wel verslagen door Laurent Dubreuil die met 34.39 de snelste tijd van het seizoen reed. Met deze tijden stonden Dubreuil en N’tab op de eerste en tweede plaats in het tussenklassement. In de laatste twee ritten wist alleen de Rus Pavel Kulizhnikov zich hier met een tijd van 34.54 nog tussen te rijden. De Nederlanders Kai Verbij (34.67) en Ronald Mulder (34.69) werden respectievelijk vierde en vijfde.

Dai Dai was tevreden met zijn klassering en zag zijn eerste individuele WK-medaille als een reden om het volgende seizoen, waarin de Olympische Spelen op het programma staan, met vertrouwen tegemoet te zien.

Dai Dai N’tab (rechts) op het podium tijdens het spelen van het Canadese volkslied


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: