Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws februari 2022 » Teun 9e op NK Marathon

Teun 9e op NK Marathon

Negende plaats voor Teun van der Linden tijdens NK Marathon

 Teun van der Linden van Schaatsclub De Vennen was op zaterdag 12 februari een van de smaakmakers tijdens het Nederlands Kampioenschap Marathon in Den Haag. In een bijzonder spannende wedstrijd behaalde hij de negende plaats bij de jongens Junioren-B. In hetzelfde weekend werden er in Heerenveen Clubrecords verbeterd door Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens en behaalde Maartje van Dijck in Tilburg de vierde plaats in het eindklassement van het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor meisjes Pupillen B-C.

Teun van der Linden, op kop tijdens het NK Marathon (foto Jeroen Happel)

Mede door toedoen van Teun van der Linden werd het Nederlands Marathonkampioenschap voor Junioren-B een ware veldslag. Zelfs in de loze ronde, die voorafging aan de echte wedstrijd over 35 ronden, werd al bijzonder snel gereden. Samen met Joël Blom uit Ooltgensplaat, Fred Schouwenaar uit Hillegom en Chris de Velde uit Wilsum zorgde Teun er met veel kopwerk en verschillende ontsnappingspogingen voor dat de rondetijden vlak boven de dertig seconden bleven. Helaas lukte het echter niet om definitief uit de greep van het peloton te ontsnappen. Wel dunde het peloton aan de achterkant steeds verder uit doordat verschillende rijders het hoge tempo niet konden volgen. Het kampioenschap werd uiteindelijk beslist in een eindsprint met nog slechts vijftien van de vijfendertig gestarte rijders. Door de al eerder in de wedstrijd geleverde inspanningen, kon Teun zich niet meer mengen om de strijd om de podiumplaatsen. Nadat de sprint door drie rijders uit Friesland was aangetrokken, ging Freek van der Ham uit Haarlem als eerste over de finish en moest Teun genoegen nemen met de negende plaats.

Een dag later raakte Teun zijn Clubrecord op de 3000 meter kwijt aan Thomas van Berkel die in Heerenveen in een tijd van 4:07.92, in een rit met alle ronden binnen de drieëndertig seconden, ruim anderhalve seconde sneller was dan het Clubrecord dat Teun een week eerder had verbeterd. Voorafgaand aan de 3000 meter had Thomas ook al zijn persoonlijk record op de 500 meter verbeterd (tijd 40.09). In dezelfde wedstrijd op zondag 13 februari in Heerenveen veroverde Karlijn Schellekens zelfs twee dames Clubrecords. Met 42.78 op de 500 meter was zij 0.15 seconde sneller dan het oude Clubrecord dat Sanne van Duijnhoven op 16 februari 2019 had gereden. Ook op de 3000 meter is Karlijn nu de snelste dame uit de geschiedenis van De Vennen. Haar tijd van 4:42.76 was namelijk 0.34 seconde sneller dan het oude Clubrecord dat meer dan zes jaar (sinds 8 februari 2016) in handen van Merel Bertens was geweest.

Tot slot van een succesvol weekend voor Schaatsclub De Vennen namen Maartje van Dijck en Zoé van de Laar op zondagavond 13 februari in Tilburg deel aan het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Pupillen. In de categorie meisjes B-C waren twee persoonlijke records op de 300 (tijd 34.40) en 500 meter (tijd 55.54) van Maartje goed voor een  mooie vierde plaats in het eindklassement. Zoé behaalde in dezelfde categorie de negende plaats met 49.61 op de 300 meter en 1:08.93 op de 500 meter.

 

Hier kunnen de wedstrijden van het NK Jeugdmarathon worden teruggekeken. De wedstrijd voor de jongens Junioren-B (met Teun van der Linden) begint rond 2:00.00.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: