Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws februari 2022 » Weer 2 Clubrecords

Weer 2 Clubrecords

Weer twee nieuwe Clubrecords Schaatsclub De Vennen

Tijdens Carnaval namen leden van de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen op zaterdag 26 februari deel aan verschillende wedstrijden. In Heerenveen werden weer twee Clubrecords verbeterd, in Alkmaar nam Sanne van Duijnhoven deel aan het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint en in Tilburg waren leden succesvol tijdens marathonwedstrijden.

Teun van der Linden, Clubrecord 5000 meter (foto Wouter Groenen)

Teun van der Linden leverde de meest aansprekende prestatie. In Heerenveen verbeterde hij tijdens de eerste rit over 5000 meter uit zijn schaatsloopbaan het Clubrecord van De Vennen dat met 7:22.29 bijna negen jaar (sinds 24 maart 2013) op naam van Thomas van Dijk had gestaan. Na een opening in 20.68 en een eerste volle ronde in 33.28, reed Teun alle elf volgende ronden in een tijd tussen de 34 en 35 seconden. Met zijn eindtijd van 7:14.16 was hij ruim acht seconden sneller dan het oude Clubrecord. Ook Karlijn Schellekens keerde met een nieuw Clubrecord huiswaarts vanuit Heerenveen. Met 2:12.63 was zij 0.17 seconde sneller dan haar eigen damesclubrecord dat zij een week eerder tijdens het Nederlands Kampioenschap in Enschede had veroverd. Eerder die dag had Karlijn al 43.35 op de 500 meter gereden. Thomas van Berkel reed, met 40.33 op de 500 meter en 2:00.66 op de 1500 meter, ook prima tijden.

Sanne van Duijnhoven had zich weten te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint dat eveneens op 26 februari op IJsbaan de Meent in Alkmaar werd gehouden. Met 11.95 op de 100 meter, 28.47 op de 300 meter en 45.40 op de 500 meter behaalde Sanne een mooie twaalfde plaats in het eindklassement.

Op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg was het op zaterdag 26 februari marathonavond. Eerst werden de laatste wedstrijden van de marathoncompetities voor Pupillen gereden. In de wedstrijd voor meisjes Pupillen-B over 7 ronden, ging Maartje van Dijck als tweede over de finish. Dankzij deze tweede plaats werd Maartje eindwinnares van de baancompetitie in Tilburg en ontving zij de bronzen medaille behorend bij de derde plaats in het eindklassement van de gewestelijke competitie, waarvoor wedstrijden in Breda, Eindhoven en Tilburg meetelden. Later op de avond namen Tom van Dijck en Jan op ’t Hoog deel aan de veertiende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Senioren-C2 en Masters-2. In de wedstrijd over zestig ronden behaalde Tom een knappe eerste plaats bij de heren C2 en werd Jan keurig vijfde bij de heren Masters-2. Omdat Tom en Jan niet aan alle wedstrijden van de competitie hebben kunnen deelnemen, spelen zij helaas geen rol in de strijd om de prijzen van de eindklassementen van de competitie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: