Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws februari 2023 » Dai Dai op NK 500 m

Dai Dai op NK 500 m

Dai Dai N’tab niet op podium NK, maar wel naar WK

Dai Dai N’tab krijgt een nieuwe kans op het WK

Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen is op vrijdag 3 februari in Heerenveen slechts vijfde geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap 500 meter. De schaatser van profploeg Jumbo-Visma wist zich echter wel te plaatsen voor deelname aan het Wereldkampioenschap Afstanden.

De 500 meter op het NK Afstanden betrof eigenlijk twee wedstrijden tegelijk. Het kampioenschap betrof namelijk het totaalklassement van twee ritten, waarbij iedere rijder een keer het nadeel van de laatste binnenbocht had. De selectie voor het Wereldkampioenschap Afstanden werd echter bepaald door de per rijder snelst gereden tijd.

In de eerste rit ging Dai Dai met een opening van 9.80 eigenlijk 0.2 seconde trager van start dan hij in het verleden regelmatig liet zien. Dankzij een prima volle ronde kwam hij met 34.89 toch nog tot een goede tijd. Deze tijd was goed voor de tweede plaats ruim achter trainingsmaat Merijn Scheperkamp (34.61) en net voor Hein Otterspeer (34.91), Janno Botman (34.96) en Stefan Westenbroek (35.04).

In de tweede rit was de opening van Dai Dai met 9.89 zelfs nog langzamer dan in de eerste rit. Deze keer was echter ook zijn volle ronde verre van perfect. Met een bijna val aan het einde van de eerste bocht en een wel erg ruime laatste binnenbocht, kwam hij met 35.28 tot de vijfde tijd ruim achter Merijn Scheperkamp (34.81), Stefan Westenbroek (34.93), Janno Botman (35.03) en Hein Otterspeer (35.04). In het totaalklassement over de twee ritten moest Dai Dai genoegen nemen met de vijfde plaats. Merijn Scheperkamp werd kampioen en de andere twee podiumplaatsen waren voor Hein Otterspeer en Stefan Westenbroek.

Na vier eerste en twee tweede plaatsen in de laatste zes jaren, stond Dai Dai dit jaar dus niet op het podium. Zijn 34.89 in de eerste rit was echter wel de tweede tijd van de avond, waardoor Dai Dai samen met Merijn Scheperkamp en Hein Otterspeer Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de 500 meter van het Wereldkampioenschap Afstanden dat op 3 maart in Heerenveen zal worden gehouden. Hierdoor krijgt het wat tegenvallende seizoen 2022/2023 misschien toch nog een mooi einde.

Op zondag 5 februari werd Dai Dai in een tijd van 1:09.46 negende tijdens het NK 1000 meter. Dit kampioenschap werd in een tijd van 1:08.04 gewonnen door Kjeld Nuis en Hien Otterspeer (1:08.08) en Thomas Krol (1:08.37) werden respectievelijk tweede en derde.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: