Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws februari 2023 » NK jeugdmarathon

NK jeugdmarathon

Wedstrijdschaatsers de Vennen in het hoge noorden

In verband met carnaval waren er in het weekend van 18 februari geen schaatswedstrijden op Zuid-Nederlands ijsbanen. Leden van De Vennen kwamen toch in actie tijdens wedstrijden in het noorden van het land. Maartje en Tom van Dijck mochten in Groningen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Marathon en Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens verbeterden een persoonlijk record (PR) en Clubrecord tijdens een wedstrijd in Heerenveen.

Tom en Maartje van Dijck namen deel aan NK Marathon

Op zaterdag 18 februari werd op IJsbaan Kardinge in Groningen door de Pupillen en Junioren gestreden om de titels Nederlands Kampioen Marathon. Door hun prestaties in de marathon op de Zuid-Nederlandse ijsbanen hadden Maartje en Tom van Dijck zich voor deelname aan dit kampioenschap gekwalificeerd.
Bij de Pupillen waren er eerst twee halve finales waarbij de dertien snelsten van iedere halve finale zich plaatsten voor de grote finale. Bij de meisjes Pupillen-A reed Maartje van Dijck in haar halve finale over zeven ronden slim achter in het peloton en iedere keer als een tegenstandster dreigde af te haken schoof zij een paar plaatsjes op. Hiermee verspilde zij zo weinig mogelijk energie en haar negende plaats was ruimschoots voldoende voor deelname aan de finale. Door de vele demarrages en tempoversnellingen, moest Maartje in de finale alle zeilen bijzetten om zich in het peloton te handhaven. Dat lukte wel, maar na zeven ronden knokken had zij geen energie meer voor de van haar bekende eindsprint. Maartje eindigde als tweeëntwintigste Pupillen-A-meisje van Nederland.
Ook haar broer Tom kreeg bij de jongens Junioren-B te maken met een bijzonder zware wedstrijd. Vanaf het begin werd er druk gedemarreerd en werden de gaten steeds weer vooral door jongens uit Friesland en Groningen dichtgereden. Tom handhaafde zich uitstekend in het midden van het peloton, maar toen het peloton na achttien van de vijfendertig ronden brak zat hij net in het tweede deel. Het voorste deel viel niet meer stil en zette de tweede groep al vijf ronden later op een ronde achterstand. Hierdoor moest Tom de wedstrijd vroegtijdig verlaten en werd hij als zesendertigste geklasseerd. Hoewel zij geen rol hadden kunnen spelen in de strijd om de titels, was deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor Maartje en Tom toch een mooie en leerzame ervaring.

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens namen op zaterdag 18 februari deel aan een wedstrijd in Heerenveen. Thomas verbeterde hier zijn PR op de 500 meter voor de vijfde keer dit seizoen. Met 38.79 was hij 0.18 seconde sneller dan zijn oude PR. Vervolgens reed hij met 1:56.11 ook een prima tijd op de 1500 meter. Karlijn bleef met 42.65 op de 500 meter maar net boven haar PR en was met 1:24.87 op de 1000 meter sneller dan ooit. Met deze tijd verbeterde zij het door haarzelf op 31 december 2022 eveneens in Heerenveen gereden Dames Clubrecord met maar liefst 0.73 seconde.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: