Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2019 » 2e prijs voor Tom

2e prijs voor Tom

Tweede plaats voor Tom van Dijck bij schaatsvierkamp

In het weekend van 12 en 13 januari werd op de ijsbanen van Eindhoven en Tilburg een schaatsvierkamp gehouden. Tom van Dijck van Schaatsclub De Vennen behaalde daarbij de tweede plaats bij de jongens Pupillen en Teun van der Linden werd verdienstelijk vierde inde gecombineerde categorie Junioren/Senioren. Karlijn Schellekens deed in Breda goede zaken in de vijfde wedstrijd van het Pupillenklassement.

Tom van Dijck, tweede prijs bij schaatsvierkamp

De schaatsvierkamp bestond uit twee ritten op zaterdag in Eindhoven en twee ritten op zondag in Tilburg. De Pupillen reden op beide avonden een rit over 300 en 500 meter. Met 33.39, 55.45, 33.34 en 53.64 reed Tom van Dijck vier keer de tweede tijd achter Merijn Beusen van IJsclub Eindhoven. Het was dus niet verrassend dat Tom ook de tweede prijs van het eindklassement ontving. In de gecombineerde categorie van Junioren en Senioren werd in Eindhoven een rit over 500 en 1500 meter gereden en in Tilburg stonden ritten over 500 en 1000 meter op het programma. Teun van der Linden moest daarbij als eerstejaars Junior-C strijden tegen veel oudere schaatsers. Door respectievelijk de tijden 50.78, 2:35.62, 49.04 en 1:36.43 te rijden, eindigde hij desondanks keurig op een verdienstelijke vierde plaats in het eindklassement. Met zijn tijd van 1:36.43 was Teun bovendien ruim 2.5 seconde sneller dan zijn oude persoonlijke record.

Gelijktijdig met de schaatsvierkamp werd op zaterdag in Breda de vijfde wedstrijd van het Pupillenklassement verreden. Namens Schaatsclub De Vennen werd door Karlijn Schellekens en Job en Loek van der Bruggen deelgenomen aan de 500 meter en marathon die deze avond op het programma stonden. Karlijn werd met haar tijd van 49.15 tweede bij de meisjes Pupillen-A en ook in de marathon over zeven ronden ging zij als tweede over de finish. Dankzij de punten die zij daarmee verdiende is Karlijn intussen opgeklommen naar een gedeelde derde plaats in het tussenklassement. Op de 500 meter werden Job en Loek met 57.92 en 58.66 respectievelijk zesde en achtste in de categorie jongens Pupillen-B en jonger. Bij de marathon over zes ronden behaalde Job de vierde plaats en werd Loek zesde. Omdat Job en Loek nog niet eerder aan de wedstrijdencyclus in Breda deelnamen, zullen zij geen rol spelen in het Pupillenklassement. Na afloop van de pupillenwedstrijden werd Jan op ’t Hoog negende in een marathon over vijftig ronden die meetelt voor de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2.

Naast de finale van de schaatsvierkamp was er op zondag 13 januari ook een gewone wedstrijd in Tilburg. Teun Wagemakers en Hilde van Hulten verbeterden tijdens deze wedstrijd een persoonlijk record (PR). Hieronder de gereden tijden:
Karlijn Schellekens reed 31.30 op de 300 meter en 48.85 op de 500 meter.
3 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd):
Thomas van Berkel 46.87 en 1:35.73; Teun Wagemakers 47.47 (PR) en 1:41.07; Hilde van Hulten 51.25 en 1:43.69 (PR).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: