Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2019 » Brandweer bedankt

Brandweer bedankt

Brandweer Moergestel helpt schaatsclub uit de brand

De ijsbaan werd door de Vrijwillige Brandweer Moergestel onder water gezet.

De zucht naar natuurijs komt ieder jaar terug bij de leden van schaatsclub De Vennen. Vorige week deed de winter zijn intrede. Op de landijsbaan aan de Scheerman in Moergestel lag echter onvoldoende water om een mooie ronde te kunnen schaatsen. Dit was het gevolg van de droogte en het verbod om water uit de Reusel te pompen. Zonder water geen ijs, zo simpel is het. Er moest actie komen om water op de baan te zetten. Toestemming van het waterschap was er inmiddels.
Op woensdagavond 23 januari nam ijsmeester Jan van de Wiel contact op met Sjonnie van Elderen van de Vrijwillige Brandweer Moergestel. Diezelfde avond kreeg Jan het bevrijdende telefoontje met de inmiddels legendarische woorden ‘IT GIET OAN‘. Op donderdagavond 24 januari werd er door de brandweer een mooie laag water op de ijsbaan gespoten.
Als het die nacht nog matig tot streng zou hebben gevroren, hadden de liefhebbers er al vrijdag op kunnen schaatsen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Nu is het wachten op een nieuwe vorstperiode, hopelijk zonder sneeuw. Er staat nu in elke geval voldoende water op de ijsbaan. Dankzij de bereidheid van de Vrijwillige Brandweer Moergestel is dit bereikt. Alle lof en heel veel dank hiervoor.

Een foto- en filmimpressie van het onder water zetten, kan op deze website worden bekeken onder ‘Multimedia 2019’. Waarschijnlijk zullen er bovendien beelden door MTV (Ziggo kanaal 43) worden vertoond tijdens de uitzending van donderdag 31 januari.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: