Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2019 » Dai Dai 2e bij NK Sprint

Dai Dai 2e bij NK Sprint

Dai Dai Ntab tweede bij Nederlands Kampioenschap Sprint

Dai Dai Ntab is in het weekend van 26 en 27 januari in Heerenveen tweede geworden bij het Nederlands Kampioenschap Sprint. Een volle bus vrijwilligers van Schaatsclub De Vennen zag op zaterdag dat hun clubgenoot de snelste op de 500 meter was, maar op de 1000 meter te veel tijd inleverde om de eerste plaats in het tussenklassement te behouden. Op zondag was Dai Dai, rijdend voor profploeg Reggeborgh, tweede op de 500 meter en bracht een redelijke 1000 meter hem ook naar de tweede plaats in het eindklassement.

Dai Dai Ntab (links) ontmoet clubgenoten van De Vennen

Schaatsclub De Vennen organiseert jaarlijks een evenement om zijn vrijwilligers te bedanken. Dit jaar was gekozen voor een uitstapje op zaterdag 26 januari met de bus naar het Nederlands Kampioenschap Sprint en Allround in schaatsstadion Thialf in Heerenveen. Dit was een goede keuze want de vrijwilligers van De Vennen zagen dat hun clubgenoot Dai Dai Ntab, met een tijd van 34.67 op de 500 meter, ruim sneller was dan de andere 500 meter specialisten Michel Mulder en Jan Smeekens die beiden 34.92 reden. Hein Otterspeer wist, als specialist op de 1000 meter, de schade met 35.06 echter te beperken. Op de 1000 meter reed Otterspeer een supertijd van 1:08.05. Dai Dai Ntab stelde daar een voor hem redelijke tijd van 1:09.35 tegenover, maar het was niet voldoende om de eerste wedstrijddag als klassementsleider af te sluiten.
Voor zondag 27 januari stonden er nog een rit over 500 en 1000 meter op het programma. Op de 500 meter reed Dai Dai met 34.65 de tweede tijd, slechts 0.02 seconde achter Michel Mulder. Hein Otterspeer wist met 34.74 echter vlak bij Dai Dai in de buurt te blijven, zodat hij de eerste plaats in het tussenklassement behield. Deze eerste plaats kwam niet meer in gevaar tijdens de afsluitende 1000 meter. Dai Dai werd tijdens deze 1000 meter zesde in een tijd van 1:09.51, terwijl Otterspeer met 1:08.22 wederom de snelste van allemaal was. Dai Dai behield wel de tweede plaats in het eindklassement voor respectievelijk Lennart Velema, Pim Schipper en Michel Mulder.

Bekijk onder ‘Multimedia 2019‘ tijdens de vrijwilligersdag gemaakte foto’s en een filmpje

Dai Dai Ntab te midden van zijn naar Heerenveen afgereisde clubgenoten van De Vennen (Foto Martin de Jong)

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: