Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2019 » GAK 1500 m

GAK 1500 m

Podiumplaatsen De Vennen bij afstandskampioenschap

Op zondag 27 januari werden in Tilburg de Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 1500 meter gehouden. Schaatsclub De Vennen was daar succesvol met podiumplaatsen voor Sanne van Duijnhoven en Thom Botermans. Teun van der Linden promoveerde bovendien naar de tweede klasse van de jongens Junioren-C. Een dag eerder wist Karlijn Schellekens in Eindhoven zelfs ineens van de vijfde naar de derde klasse te promoveren.

Sanne van Duijnhoven (links), tweede bij de meisjes Junioren-A (foto Wouter Groenen)

Thom Botermans (rechts), derde bij de jongens Junioren-A (foto Wouter Groenen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de Afstandskampioenschappen 1500 meter waren de sterkste schaatsers van Noord-Brabant, Zeeland en Limburg naar de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg gekomen. Bij de meisjes Junioren-A was de 2:22.32 van Sanne van Duijnhoven goed voor de tweede plaats. Ook Thom Botermans slaagde erin om een medaille te veroveren. Met zijn tijd van 2:35.57 werd hij derde bij de jongens Junioren-A. Thomas van Berkel en Teun van der Linden namen deel in de bijzonder sterke categorie jongens Junioren-C. Thomas werd met 2:23.88 zesde en Teun eindigde met 2:23.85 een plaatsje hoger. Deze tijd was voor Teun bovendien een verbetering van zijn persoonlijke record (PR) en goed voor promotie naar de tweede klasse. Met deze promotie voegde hij zich bij de absolute top van Zuid-Nederland. Hilde van Hulten verbeterde ook haar PR op de 1500 meter. Haar tijd van 2:42.19 was goed voor de zesde plaats bij de meisjes Junioren-B. Aangezien de Afstandskampioenschappen alleen voor Junioren en Senioren waren, mochten de Pupillen Tom van Dijck en Karlijn Schellekens buiten mededinging een rit over 1500 meter rijden. Tom bleef met 2:57.65 keurig onder de drie minuten tijdens de eerste 1500 meter van zijn nog prille carrière als wedstrijdschaatser. Karlijn was met 2:36.82 ruim drie seconden sneller dan de supertijd die zij een dag eerder had gereden bij haar debuut op deze afstand.

Op zaterdag 26 januari had Karlijn Schellekens samen met Teun van der Linden en Thomas van Berkel in Eindhoven deelgenomen aan een wedstrijd over 500 en 1500 meter. Nadat Karlijn 49.29 op de 500 meter had gereden, zette zij in de eerste rit over 1500 meter uit haar leven een prachttijd van 2:40.17 op de klokken. Hiermee promoveerde zij ineens van de vijfde naar de derde klasse. Teun van der Linden reed deze avond 49.65 op de 500 meter en 2:29.91 op de 1500 meter. Thomas van Berkel was met 49.38 op de 500 meter net iets sneller dan Teun en zijn tijd van 2:32.36 op de 1500 meter werd helaas uit de uitslag verwijderd omdat hij bij het ingaan van de bocht een pylon had aangetikt.

Teun van der Linden, promotie

Karlijn Schellekens, dubbele promotie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: