Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2020 » Dai Dai tweede bij EK

Dai Dai tweede bij EK

Dai Dai N’tab tweede bij EK

Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen heeft voor het eerst in zijn carrière een prijs bij een internationaal kampioenschap gewonnen. De schaatser van profploeg Reggeborgh werd op zaterdag 11 januari in Heerenveen tweede tijdens het Europees Kampioenschap 500 meter. Op zondag 12 januari behaalde hij de zesde plaats op de 1000 meter.

Dai Dai N’tab (links) op het podium met de Russen Kulizhnikov en Murashov

Bij de 500 meter had Dai Dai de pech dat hij in de buitenbaan moest starten, hetgeen betekende dat hij met een snelheid van ongeveer zestig kilometer per uur de laatste binnenbocht zou moeten rijden. Bovendien kon hij bij de start geen enkel risico nemen. Na een valse start van zijn tegenstander Murashov, zou de veroorzaker van een tweede valse start namelijk worden gediskwalificeerd. Dai Dai is afgelopen jaar een stuk stabieler geworden en laat zich door dit soort omstandigheden niet meer van de wijs brengen. Na een prima eerste 100 meter in een tijd van 9.63, reed hij een uitstekende volle ronde in 24.84 seconden. Gelijk bij het passeren van de finish was duidelijk dat zijn eindtijd van 34.47 een uitdaging zou vormen voor de vier wereldtoppers die nog in de laatste twee ritten moesten rijden. Alleen de Rus Kulizhnikov slaagde erin met 34.38 sneller te rijden, zodat Dai Dai de zilveren medaille veroverde. De Rus Murashov mocht bij de huldiging als derde op het podium plaatsnemen.

Ook op de 1000 meter was de Rus Kuliznikov ongenaakbaar. Zijn tijd 1:07.09 was een nieuw baanrecord, waarmee hij de Nederlanders Thomas Krol (tweede in 1:07.82) en Kai Verbij (derde in 1:08.38) ruimschoots voorbleef. Dai Dai had na een opening van 16.40 en een eerste ronde in 25.12, na 600 meter nog de derde tussentijd. Met zijn laatste ronde in een tijd van 27.40 eindigde Dai Dai met zijn eindtijd van 1:08.92 op een verdienstelijke zesde plaats.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: