Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2020 » Karlijn en Teun naar selectie NK

Karlijn en Teun naar selectie NK

Karlijn en Teun naar landelijke kwalificatiewedstrijd voor NK

Karlijn Schellekens en Teun van der Linden van Schaatsclub De Vennen hebben zich op zaterdag 4 januari in Alkmaar geplaatst voor de landelijke kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-C. Andere leden van de wedstrijdploeg van De Vennen stonden op het podium tijdens de prijsuitreiking van de jeugdmarathoncompetitie in Tilburg.

Karlijn Schellekens mag naar volgende ronde voor selectie NK (foto Wouter Groenen)

Op basis van hun gereden tijden mochten Karlijn Schellekens en Teun van der Linden in Alkmaar deelnemen aan een selectiewedstrijd voor het NK. Voor deze wedstrijd waren de snelste Junioren-C uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg uitgenodigd. In ritten over 500 en 1500 meter streden veertig meisjes en veertig jongens om negen rechtstreekse plaatsen voor het NK dat in het eerste weekend van februari in Enschede zal worden gehouden. De nummers tien tot en met vijfentwintig plaatsten zich voor een landelijke kwalificatiewedstrijd op 18 januari in Deventer, waar samen met de schaatsers uit Noord- en Oost-Nederland om nog twaalf startplaatsen zal worden gestreden. Karlijn werd met 48.68 op de 500 meter en 2:25.89 op de 1500 meter keurig tweeëntwintigste in het klassement van de meisjes. De 44.71 (500 meter) en 2:12.18 van Teun was goed voor de twintigste plaats bij de jongens. Dankzij deze resultaten mogen zowel Karlijn als Teun deelnemen aan de landelijke wedstrijd in Deventer.

Op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg was het op zaterdag 4 januari weer marathonavond. De Pupillen en Junioren-C reden hier de derde en laatste wedstrijd van de jeugdbaancompetitie. Alle leden van de wedstrijdploeg van De Vennen wisten in hun categorie een podiumplaats te veroveren. Maartje van Dijck werd derde in de slotwedstrijd over vier ronden voor meisjes Pupillen-D en eindigde ook als derde in het eindklassement. Loek van der Bruggen ging na zes ronden voor de derde keer als eerste over de finish bij de jongens Pupillen-C, zodat hij bij de huldiging op de hoogste trede van het podium mocht klimmen. Voor Fenne Loijens was de derde plaats de slotwedstrijd over negen ronden hetzelfde als haar plaats in het eindklassement van de meisjes Pupillen-A. Bij de jongens Pupillen-A stelde Job van der Bruggen een tweede plaats in het eindklassement van de jongens Pupillen-A veilig door op 4 januari na negen ronden als tweede te eindigen. Bij de jongens Junioren-C ging Tom van Dijck na negen ronden als eerste over de finish. Samen met de tweede en vierde plaats in de wedstrijden van respectievelijk 19 oktober en 2 november, was dat goed voor de eerste plaats in het eindklassement. Teun van der Linden kon, wegens de selectiewedstrijd in Alkmaar, niet aan de slotmarathon deelnemen. Zijn hoge klasseringen in de eerste wedstrijden leverden hem toch nog de derde plaats in het eindklassement op. Later op de avond reden de Masters in Tilburg de negende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie. In de wedstrijd over vijftig ronden, die werd gewonnen door oud-prof Koen Lankhaar, behaalde Jan op ’t Hoog de elfde plaats.

Maartje van Dijck en Job van der Bruggen verbeterden op zondagavond 5 januari in Eindhoven de eerste persoonlijke records (PR’s) van het nieuwe jaar. Hieronder alle tijden van de leden van de wedstrijdploeg van De Vennen:
Loek van der Bruggen en Maartje van Dijck reden een rit over 100 (1e tijd), 300 (2e tijd) en 500 meter (3e tijd): Loek 13.81, 34.54 en 56.14; Maartje 14.63 (PR), 39.73 en 1:06.25.
Job van der Bruggen reed 51.94 op de 500 meter en 1:10.52 op de 700 meter (PR).
Tom van Dijck reed 52.98 op de 500 meter en 1:45.71 op de 1000 meter.
Thomas van Berkel reed 45.78 op de 500 meter en 2:24.40 op de 1500 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: