Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2020 » Records in Thialf

Records in Thialf

Records voor schaatsers De Vennen in Thialf

Als lid van de Zuid-Nederlandse selectie mochten Thomas van Berkel en Teun van der Linden op zondag 19 januari deelnemen aan een recordwedstrijd in het IJsstadion Thialf van Heerenveen. De leden van Schaatsclub De Vennen maakten de door de naam van deze wedstrijd gewekte verwachting volledig waar. In alle drie gereden ritten verbeterden zij hun persoonlijk record (PR).

Thomas van Berkel, twee PR’s in Heerenveen (foto Jeroen Happel)

Thomas was op de 500 meter met 44.17 driekwart seconde sneller dan zijn oude PR en ook op de 1500 meter verbeterde hij zijn PR. Na zijn opening van 30.24 reed hij de volgende drie ronden in respectievelijk 35.02, 36.13 en 36.55. Dit resulteerde in een eindtijd van 2:17.94, waarmee Thomas 0.82 seconde sneller was dan zijn tot dan toe snelste tijd die hij op 5 januari 2019 eveneens in Heerenveen had gereden. Teun liet in Heerenveen zien dat hij zich ontwikkelt tot een ware specialist op de lange afstanden. Tijdens de 3000 meter zat er nauwelijks verschil tussen zijn snelste (34.77 seconde) en langzaamste ronde (35.52 seconde). Deze stabiele race bracht hem naar een prachtige eindtijd van 4:36.04 waarmee hij 7.78 seconden sneller was dan zijn oude PR.

Een dag eerder had Teun samen met Karlijn Schellekens in Deventer deelgenomen aan de laatste landelijke selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-C. Hiervoor waren via kwalificatiewedstrijden 32 jongens en 32 meisjes uit het hele land geselecteerd. Samen streden zij per categorie om de laatste elf startbewijzen voor het Nederlands Kampioenschap. Teun reed hier 43.93 op de 500 meter en 2:12.42 op de 1500 meter en Karlijn kwam op dezelfde afstanden tot respectievelijk 46.93 en 2:26.45. Ondanks deze uitstekende tijden slaagden Teun en Karlijn er helaas niet in om zich voor het kampioenschap te kwalificeren.
Voor Teun ligt echter nog wel een ander Nederlands Kampioenschap in het verschiet. Samen met Job van der Bruggen ontving hij namelijk een uitnodiging om Zuid-Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon dat op 8 februari in Hoorn zal worden gehouden. Emma van Dijck is voor dit kampioenschap als eerste reserve geselecteerd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: