Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2020 » Teun kampioen 1500 m

Teun kampioen 1500 m

Teun van der Linden is Zuid-Nederlands Kampioen 1500 meter

Schaatsclub De Vennen heeft weer een Zuid-Nederlands Kampioen. Tijdens het Afstandskampioenschap 1500 meter op zaterdag 11 januari in Breda veroverde Teun van der Linden de titel bij de jongens Junioren-C. Karlijn Schellekens werd derde bij de meisjes Junioren-C.

Teun van der Linden, Zuid-Nederlands Kampioen 1500 meter (foto Jeroen Happel)

Bij de jongens Junioren-C werd namens De Vennen aan het kampioenschap deelgenomen door Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Tom van Dijck. Nadat Teun zijn persoonlijk record op de 1500 meter eerder in het seizoen al met ruim tien seconden had verbeterd, was hij deze keer met zijn eindtijd van 2:09.04 weer 1.8 seconde beter dan zijn snelste tijd. Na de eerste 300 meter te hebben gereden in 28.64 seconden, had hij met respectievelijk 32.68, 33.54 en 34.18 nauwelijks verval in de drie volgende ronden. De eindtijd van Teun was 0.26 seconde sneller dan die van de favoriet voor de titel Bryant Boogert van IJssportvereniging Alblasserwaard. Bij de huldiging stond Thijs van der Burgt van IJsclub Eindhoven samen met Teun en Bryant als nummer drie op het podium. Thomas van Berkel werd met zijn tijd van 2:22.52 zesde en Tom van Dijck behaalde de dertiende plaats met 2:36.07.
Bij de meisjes Junioren-C was de 2:30.91 van Karlijn Schellekens goed voor de bronzen medaille achter Lianne van Gameren van IJsclub De IJsvrienden uit Wijk en Aalburg en Bryndis van Schijndel van HSV Ballangrud uit Breda.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: