Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2021 » Dai Dai verovert wereldbeker

Dai Dai verovert wereldbeker

Dai Dai N’tab verovert wereldbeker

 

Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen, en lid van profploeg Jumbo-Visma, heeft voor de tweede keer in zijn carrière de wereldbeker 500 meter gewonnen. Tijdens het laatste weekend van januari waren een derde en een zesde plaats voldoende voor de overwinning in het eindklassement. In het eindklassement van de 1000 meter werd Dai Dai verrassend vijfde.

 

Dai Dai N’tab, winnaar van de wereldbeker 500 meter

Tijdens het coronaseizoen 2020/2021 bestond de strijd om de wereldbeker 500 meter uit slechts vier ritten, die in twee weekends in de schaatsbubbel in Heerenveen werden gereden. In het eerste weekend had Dai Dai N’tab met een eerste en tweede plaats al de koppositie van het tussenklassement veroverd. Met de punten die hij in het tweede weekend behaalde met een derde en zesde plaats, wist hij deze hoogste klassering te behouden. Door de wereldbeker, na het seizoen 2016-2017, voor de tweede keer te winnen, bewees Dai Dai dat hij op de 500 meter tot de wereldtop behoort.

In het finaleweekend was het wedstrijdverhaal van Dai Dai in beide ritten over 500 meter ongeveer hetzelfde. Zowel op 30 als op 31 januari was hij eigenlijk iets te voorzichtig met zijn reactie op het startschot. Met openingen van 9.72 respectievelijk 9.74 was hij ruim 0.1 seconde langzamer dan wat hij in zijn mars heeft. Deze tegenvallende openingen werden in beide gevallen gevolgd door een prima volle ronde. Op 30 januari werd Dai Dai in 34.58 samen met de Rus Artem Arefeyev gedeeld derde achter de Rus Pavel Kulizhnikov (34.47) en de Canadees Laurent Dubreuil (34.52). Op zondag 31 januari was de 34.68 van Dai Dai goed voor de zesde plaats en stonden de Nederlanders Ronald Mulder (eerste in 34.55) en Hein Otterspeer (tweede in 34.590) samen met de Canadees Laurent Dubreuil (derde in 34.594) op het podium. In het eindklassement van de wereldbeker werden Laurent Dubreuil en Ronald Mulder respectievelijk tweede en derde.

De strijd om de wereldbeker 1000 meter ging dit seizoen over slechts 2 ritten. Nadat Dai Dai N’tab een week eerder zevende was geworden, reed hij op 31 januari in een tijd van 1:08.43 naar de vijfde plaats. De winnaar was deze keer de Nederlander Kai Verbij die met zijn tijd van 1:07.35 in een rechtstreeks duel landgenoot Thomas Krol (1:07.58) versloeg. De Canadees Laurent Dubreuil (1:08.18) stond als nummer drie voor de derde keer in het weekend op het podium. Door zijn goede prestatie steeg Dai Dai naar de vijfde plaats van het eindklassement van de 1000 meter. Het wereldbekerpodium 1000 meter was met Kai Verbij (eerste), Thomas Krol (tweede) en Hein Otterspeer (derde) volledig oranje gekleurd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: