Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2022 » Sanne kampioen

Sanne kampioen

Schaatsers De Vennen succesvol bij ZNK en bij kwalificatie NK

In het weekend van 29 en 30 januari werd op de ijsbaan in Eindhoven het Zuid-Nederlandse Kampioenschap (ZNK) Allround voor Junioren Senioren gehouden. Sanne van Duijnhoven werd hier Zuid-Nederlands Kampioen in de categorie dames Neo-Senioren en Tom van Dijck won de tweede prijs in het eindklassement van de jongens Junioren-B. Karlijn Schellekens, Teun van der Linden en Thomas van Berkel konden niet aan dit kampioenschap deelnemen omdat zij waren uitgenodigd voor kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap (NK). Teun verzekerde zich hier van een startbewijs voor het Afstandskampioenschap 3000 meter.

Zuid-Nederlands Kampioen Sanne van Duijnhoven (midden) op het podium (foto Jeroen Happel)

Omdat Sanne van Duijnhoven alle vier de afstanden het snelst van alle dames Neo-Senioren uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg had gereden, hoefde er niet te worden gerekend om vast te stellen wie als de nieuwe Zuid-Nederlands Kampioen in haar categorie moest worden gehuldigd. Op zaterdag reed Sanne 45.10 op de 500 meter en 2:25.45 op de 1500 meter en op zondag volbracht zij de 1000 meter in 1:29.55 en de 3000 meter in 5:02.04. Gelijktijdig met het Allround-kampioenschap werd ook het Zuid-Nederlands Afstandskampioenschap 1500 meter gehouden. Dankzij haar snelste tijd op deze afstand, werd Sanne hier ook automatisch de nieuwe titelhoudster.

De jongens Junioren-B reden op zaterdag ook ritten over 500 en 1500 meter, maar op zondag werd hun kampioenschap afgesloten met alleen een rit over 3000 meter. In deze categorie was Merijn Beusen van IJsclub Eindhoven, met ritwinst op alle afstanden, de overtuigende kampioen. De strijd om de overige twee podiumplaatsen was echter extra spannend. Nadat Tom van Dijck op de eerste dag met 47.66 en 2:29.70 respectievelijk vierde en derde op 500 en 1500 meter was geworden, stond hij na de eerste dag op de derde plaats in het tussenklassement. Door op de slotdag zijn persoonlijk record (PR) op de 3000 meter met bijna tien seconden te verbeteren (tijd 5:10.81), klom Tom zelfs op naar het treetje van de tweede plaats op het erepodium.

Karlijn Schellekens mocht op zaterdag 29 januari in Breda deelnemen aan de laatste landelijke kwalificatiewedstrijd voor het NK Sprint voor meisjes Junioren-B. Dertig meisjes uit het hele land waren, op basis van eerder in het seizoen gereden tijden, geselecteerd voor de strijd om de laatste acht startplaatsen op het NK. Na een wat tegenvallende zeventiende plaats op de 500 meter (tijd 44.47) overtrof Karlijn zichzelf op de 1000 meter met een ruime verbetering van haar PR (tijd 1:27.87). Dankzij de achtste plaats op deze afstand steeg zij naar de elfde plaats in het eindklassement. Hiermee heeft zij nog een klein kansje om als reserve toch nog aan het NK te mogen deelnemen.

Op zondag 30 januari stond er nog een landelijke NK-kwalificatiewedstrijd voor Junioren-B op het programma. Deze keer werd in Tilburg gestreden om startbewijzen voor het Afstandskampioenschap 3000 meter dat op 19 en 20 februari in Enschede zal worden gehouden. Teun van der Linden veroverde hier met een derde plaats, in een tijd van 4:16.46, een van de zes beschikbare startplaatsen. Thomas van Berkel reed met 4:23.46 ook een prima tijd, maar zijn elfde plaats zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om via een reserveplaats alsnog aan het NK te mogen deelnemen. Die kans is voor Karlijn Schellekens wat groter, omdat zij met een negende klassering (tijd 4:52.24) maar net buiten de acht beschikbare startplekken viel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: