Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws januari 2023 » Marathon 7 januari

Marathon 7 januari

Familie van Dijck opnieuw succesvol bij schaatsmarathon

Zaterdag 7 januari was het weer marathonavond op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Namens Schaatsclub De Vennen werden hier tweede plaatsen behaald door Tom en Maartje van Dijck. Maartje won in de categorie meisjes Pupillen-A bovendien het eindklassement van de drie in Tilburg gehouden marathons. In Breda reed Thomas van Berkel het eerste persoonlijke record van het nieuwe jaar.

De marathonwedstrijd voor meisjes Pupillen-A ging zoals gebruikelijk over acht ronden, maar door onduidelijkheid bij de rondentelling werd er al aan het einde van de zevende ronde om de overwinning gesprint. Deze sprint werd door Maartje van Dijck ruimschoots gewonnen. Toen echter bleek dat er nog een volle ronde moest worden gereden was Tamar Wolters van IJsclub Tilburg al een stuk verder op de baan dan Maartje. Maartje deed een verwoede poging om Tamar nog in te halen, maar dat lukte net niet. Met minder dan een seconde achterstand kwam Maartje na acht ronden als tweede over de finish. Deze tweede plaats was, samen met de derde plaats in de wedstrijd van 22 oktober en de eerste plaats op 19 november, juist voldoende om wel de eerste prijs behorend bij de overwinning van het totaalklassement in ontvangst te mogen nemen.

Tom van Dijck met nummer 5 tijdens de marathon in Tilburg (foto Jeroen Happel)

Later op de avond reden de Senioren in Tilburg de achtste wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. Omdat er voor Junioren geen aparte marathonwedstrijden worden gehouden, moest Tom van Dijck het als zestienjarige in de categorie C2 opnemen tegen veel oudere Senioren. Ondanks de zeer hoge snelheid waarmee de achtenveertig ronden binnen een half uur werden gereden, handhaafde Tom zich uitstekend in het peloton. Met slechts een halve seconde achterstand op Pim Boere uit Goirle sprintte Tom zelfs naar een fraaie tweede plaats. Bij de Masters-2 waren Johan van Buuren uit Leerbroek en Jan de Koning uit Sittard oppermachtig in de wedstrijd over zesenveertig ronden. Namens Schaatsclub De Vennen veroverde Gerard Adolfse een fraaie derde plaats achter deze twee toppers. Jan op ’t Hoog ging als vijfde over de finish.

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel kwamen in het weekend van 7 en 8 januari in actie tijdens langebaanwedstrijden in Breda. Op zaterdag reed Karlijn de 500 meter in 43.97. Thomas verbeterde op zondag, nadat hij de 500 meter in 40.06 had gereden, met 1:18.54 zijn persoonlijke record (PR) op de 1000 meter met ruim een seconde.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: