Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws maart 2020 » Terugblik 2019/2020

Terugblik 2019/2020

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub De Vennen

Door het coronavirus kwam er voor Schaatsclub De Vennen een abrupt einde aan het seizoen 2019/2020. Desondanks kan door de wedstrijdploeg worden teruggeblikt op weer een zeer succesvol seizoen.

De wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen in het seizoen 2019-2020

Door de, inclusief Dai Dai N’tab (profploeg Reggeborgh), zeventien leden tellende ploeg werd 116 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook het door Teun van der Linden veroverde baanrecord 3000 meter voor jongens Junioren-C van de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Thomas van Berkel, Job van der Bruggen, Tom van Dijck, Teun van der Linden, Karlijn Schellekens en Bram van Tulder promoveerden naar een hogere klasse, waarbij Tom van Dijck zelfs twee klassen hoger eindigde dan waar hij het seizoen was begonnen.

Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon werden prijzen veroverd door Loek van der Bruggen (derde jongens Pupillen-C), Job van der Bruggen (tweede jongens Pupillen-A) en Teun van der Linden (tweede jongens Junioren-C) en bij de huldiging van het eindklassement van de regiocompetitie stonden Job van de Bruggen (tweede jongens Pupillen-A) en Teun van der Linden (eerste jongens Junioren-C) op het podium.

Ook tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan waren leden van De Vennen succesvol. Sanne van Duijnhoven werd bij de meisjes Junioren-A tweede tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint en bij het Kampioenschap Sprint behaalde Karlijn Schellekens de tweede plaats bij de meisjes Junioren-C. Bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround waren er derde plaatsen voor Maartje van Dijck (meisjes Pupillen F-E-D) en Teun van der Linden (jongens Junioren-C). Bij de Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 1500 meter voor Junioren-C werd Teun van der Linden Kampioen bij de jongens en won Karlijn Schellekens de bronzen medaille bij de meisjes.

Dai Dai N’tab, Loek van der Bruggen, Job van der Bruggen en Teun van der Linden mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Dai Dai werd bij het NK Afstanden Kampioen op de 500 meter en derde op de 1000 meter. Loek behaalde in de categorie jongens Pupillen-C bij het officieus NK voor Pupillen de twintigste plaats. Tijdens het NK jeugdmarathon lieten Job en Teun zich goed van voren zien. Teun werd elfde bij de jongens Junioren-C en Job wist zich met een achttiende plaats in de halve finale helaas niet te kwalificeren voor de finale. Samen met Karlijn Schellekens bereikte Teun de laatste landelijke selectieronde voor het NK Allround en Karlijn werd tijdens de landelijke Talentendag voor eerstejaars Junioren-C tiende op de 500 meter en negende op de 1000 meter.

Dankzij Dai Dai N’tab werd de naam van Schaatsclub De Vennen ook genoemd tijdens wedstrijden van de wereldtop. Bij de World Cup in Minsk stond Dai Dai met een derde plaats op het podium van de 500 meter en tijdens het Europees Kampioen werd hij tweede op de 500 meter en zesde op de 1000 meter. Nadat hij bij het Wereldkampioenschap Afstanden samen met Kai Verbij en Thomas Krol de Wereldtitel op de teamsprint had veroverd, moest Dai Dai op de 500 meter genoegen nemen met de dertiende plaats. Op het Wereldkampioenschap Sprint werd hij negende in het eindklassement.

Na een korte rustperiode zullen de schaatsers tijdens het voorjaar en de zomer gaan hardlopen, fietsen en skeeleren zodat zij in oktober weer goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zullen staan.

 

De PR-lijst aan het einde van het seizoen 2019/2020

Verbeteringen Persoonlijke Records in seizoen 2019/2020


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: