Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws maart 2020 » Teun pakt Baanrecord

Teun pakt Baanrecord

Teun van der Linden pakt baanrecord

Leden van Schaatsclub De Vennen hebben op zondagavond 8 maart tijdens een wedstrijd in Tilburg weer zes persoonlijke records (PR’s) verbeterd. Hieronder was een baanrecord voor Teun van der Linden op de 3000 meter. Karlijn Schellekens kon niet deelnemen aan de wedstrijd in Tilburg omdat zij was uitgenodigd voor de Talentendag in Utrecht.

De Talentendag in Utrecht is een landelijke schaatswedstrijd voor Junioren-C die wordt georganiseerd door de Nederlandse Schaatssupporters Vereniging (NSSV). Deze vereniging behartigt de belangen van de schaatssupporters, maar zet zich ook in voor de jongste junioren van Nederland. Waar bij andere wedstrijden eerstejaars en tweedejaars Junioren-C in een gezamenlijke categorie strijden, wordt bij de Talentendag wel onderscheid gemaakt. Karlijn Schellekens behoorde tot de groep van vijftien uitgenodigde snelste eerstejaars meisjes van Nederland. Op de 500 meter werd zij met haar tijd van 46.50 tiende en haar tijd van 1:33.41 was goed voor de negende plaats op de 1000 meter.

Teun van der Linden krijgt het certificaat bij zijn baanrecord van scheidsrechter Sjef de Bont (foto Jeroen Happel)

Tijdens de wedstrijd in Tilburg werden de meest bijzondere prestaties geleverd op de 3000 meter. Op deze afstand verbeterde Teun van der Linden met een tijd van 4:24.20 zijn, een week eerder op het superijs van Thialf in Heerenveen gereden, PR weer met 1.28 seconde. Deze tijd van Teun was bovendien bijna drie seconden sneller dan het oude baanrecord voor jongens Junioren-C dat sinds 31 januari 2016 op naam van Matthijs Janssen uit Leiderdorp had gestaan. Na afloop van de wedstrijd ontving Teun het bij het baanrecord behorende certificaat. Thomas van Berkel reed de eerste rit over 3000 meter uit zijn schaatscarrière en kwam tot een keurige tijd van 4:56.97. Dankzij een prima ingedeelde rit verbeterde Tom van Dijck met zijn tijd van 5:20.28 zijn PR met ruim negen seconden. Op de andere afstanden werden PR’s verbeterd door Martijn Weber, Maartje van Dijck en Fenne Loijens. Hieronder de nog niet genoemde tijden:

2 leden reden een rit over 300 (1e  tijd) en 500 meter (2e  tijd):
Martijn Weber 26.54 (PR) en 41.80; Maartje van Dijck 37.92 (PR) en 1:02.78 (PR).
3 leden reden een rit over 500 (1e  tijd) en 1500 meter (2e  tijd):
Bram van Tulder 46.04 en 2:20.25; Hilde van Hulten 50.77 en 2:44.56; Fenne Loijens 55.32 (PR) en 3:00.35.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: