Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws maart 2022 » Terugblik seizoen 21/22

Terugblik seizoen 21/22

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub De Vennen

Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen weer worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2021/2022. Ondanks een onderbreking, in verband met de lockdown in de strijd tegen het coronavirus, werden er door de leden weer mooie tijden gereden.

De schaatsploeg van De Vennen in het seizoen 2021/2022

Door de, inclusief Dai Dai N’tab (profploeg Jumbo-Visma) en Teun van der Linden (KNSB Talent Team Zuid), twaalf leden tellende ploeg werd 89 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder waren maar liefst vijftien verbeteringen van Clubrecords van De Vennen. Teun van der Linden veroverde het heren Clubrecord 5000 meter en verbeterde het herenrecord 3000 meter drie keer. Het heren Clubrecord 3000 meter kwam uiteindelijk echter in handen van Thomas van Berkel. Bij de dames verbeterde Sanne van Duijnhoven de Clubrecords 100, 300 (twee keer), 700 en 1000 meter. Het Clubrecord 1000 meter werd aan het einde van het seizoen overgenomen door Karlijn Schellekens die bovendien de damesrecords op de 500, 1500 (twee keer) en 3000 meter veroverde. Thomas van Berkel, Tom van Dijck, Maartje van Dijck, Sanne van Duijnhoven, Fenne Loijens en Wieke Smits promoveerden naar een hogere klasse.

Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon werden de titels gewonnen door Teun van der Linden (kampioen jongens Junioren-B) en Maartje van Dijck (kampioen meisjes Pupillen-B), die op grond van deze titels ook mochten deelnemen aan de Nederlandse Marathonkampioenschappen. Tijdens deze nationale kampioenschappen behaalde Teun de negende en Maartje de twintigste plaats in hun categorie.

Ook tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan stonden leden van De Vennen regelmatig op het podium. Sanne van Duijnhoven werd bij de dames Neo-Senioren eerste tijdens het Kampioenschap Allround en tweede tijdens het Kampioenschap Pure Sprint. Tijdens de Afstandskampioenschappen werd Sanne bij de dames derde op de 500 en tweede op de 1000 meter. Tom van Dijck behaalde in zijn categorie jongens Junioren-B de tweede plaats op het Allroundkampioenschap en bij het Kampioenschap Super Sprint werd Karlijn Schellekens derde bij de meisjes Junioren-B.

Dai Dai N’tab, Teun van der Linden, Thomas van Berkel, Karlijn Schellekens en Sanne van Duijnhoven mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Dai Dai werd bij het NK Afstanden tweede op de 500 meter en zevende op de 1000 meter. Tijdens het NK Allround voor Junioren-B werden Teun en Thomas respectievelijk zestiende en zeventiende bij de jongens en behaalde Karlijn de zestiende plaats bij de meisjes. Teun werd bovendien achtste op de 3000 meter tijdens het NK Afstanden en bij het NK Massastart ging hij als negende over de finish. Op het NK Pure Sprint behaalde Sanne de twaalfde plaats.

Dankzij Dai Dai N’tab werd de naam van Schaatsclub De Vennen ook regelmatig op TV genoemd. Dai Dai was op de 500 meter een vaste deelnemer aan de wedstrijden om de World Cup, maar kon daarbij dit seizoen helaas geen podiumplaatsen veroveren. Ondanks een tweede plaats op de 500 meter tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi, werd Dai Dai helaas niet geselecteerd voor de Olympische Spelen in Peking. Omdat er niet voldoende schaatsers startplekken op meerdere afstanden hadden veroverd, werd de plaats van Dai Dai opgeofferd aan schaatsers die Nederland ook konden vertegenwoordigen tijdens de ploegenachtervolging. Dai Dai mocht nog wel deelnemen aan de Europese Kampioenschappen Afstanden, waar hij op de 500 meter de bronzen medaille won.

 

De PR-lijst aan het einde van het seizoen 2021/2022

Verbeteringen Persoonlijke Records in seizoen 2021/2022


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: