Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws november ’19 » Dai Dai derde

Dai Dai derde

Podiumplaats voor Dai Dai Ntab bij eerste World Cup

Tijdens de eerste wedstrijd om de World Cup in het Wit-Russische Minsk heeft Dai Dai Ntab gelijk een podiumplaats veroverd. De schaatser van Schaatsclub De Vennen en profploeg Reggeborgh behaalde op zondag 17 november een fraaie derde plaats op de 500 meter.

Dai Dai Ntab concentreert zich voor de start

De ijsbaan in Minsk staat niet bekend als een baan met snel ijs. Dit bleek ook uit het feit dat er maar drie wereldtoppers in slaagden om de 500 meter binnen de 35 seconden te rijden. Dai Dai Ntab was met 34.91 een van hen. Deze tijd was hetzelfde als de eindtijd van de Chinees Tingyu Gao die de tweede plaats toegewezen kreeg omdat hij bij nadere analyse 0,003 seconde sneller bleek te hebben gereden dan Dai Dai. De Koreaan Jun-Ho Kim werd met zijn tijd van 34.87 de winnaar van de eerste wedstrijd om de World Cup.
Zoals zo vaak begon de wedstrijd voor Dai Dai met een valse start, zodat bij de tweede start voorzichtigheid geboden was. Hierdoor viel zijn opening wat tegen. Zijn 9.77 seconden over de eerste honderd meter was slechts de negende tijd. Daarna reed Dai Dai in 25.44 seconden wel de snelste ronde van alle deelnemers. Met een snellere opening, was een overwinning wellicht mogelijk geweest.
Een dag eerder mocht Dai Dai ook deelnemen aan de wedstrijd om de World Cup over 1000 meter. Hier was hij met 16.53 over de eerste 200 meter veruit de snelste van alle deelnemers en zijn doorkomst na 600 meter was met 41.98 de tweede tijd achter de uiteindelijke winnaar Thomas Krol. Als pure 500 meter specialist had Dai Dai tijdens de laatste ronde wat meer verval dan de anderen. Met zijn eindtijd van 1:10.31 werd hij desalniettemin keurig tiende en handhaafde hij zich probleemloos in de A-groep.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: