Home » Nieuws » Nieuws november ’19 » Dai Dai Ntab wint WCKT

Dai Dai Ntab wint WCKT

Dai Dai Ntab wint tijdens World Cup Kwalificatietoernooi

Dai Dai Ntab van Schaatsclub De Vennen heeft op vrijdag 1 november in Heerenveen de 500 meter gewonnen tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi. Hiermee verzekerde de schaatser van de profploeg Reggeborgh zich van deelname aan de eerste vier wedstrijden van de World Cup.

Het World Cup Kwalificatietoernooi is voor de Nederlandse schaatstoppers gelijk een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Per afstand zijn er immers maar vijf startbewijzen te verdienen voor de wedstrijden om de World Cup. De geplaatsten zijn in november en december verzekerd van wedstrijden op internationaal topniveau, terwijl de andere schaatsers zich op de rest van het seizoen zullen moeten voorbereiden tijdens wedstrijden in Nederland.

Dai Dai Ntab ontvangt de felicitaties van zijn coach Gerard van Velde

Na een sterk voorseizoen maakte Dai Dai Ntab zijn favorietenrol op de 500 meter meer dan waar. Ondanks een eerste valse start reed hij de eerste 100 meter in een tijd van 9.73 als tweede vlak achter zijn ploeggenoot Ronald. Ook de volle ronde was niet helemaal vlekkeloos, vlak voor de laatste buitenbocht moest Dai Dai een slag laten lopen, maar het was wel veruit de snelste ronde van alle rijders. Met zijn eindtijd van 34.79 hield Dai Dai zijn directe tegenstander en nummer twee in de uitslag Kai Verbij op een achterstand van 0.16 seconde. Ronald Mulder werd derde en ook Lennart Velema en Hein Otterspeer kwalificeerden zich voor de eerste wedstrijden om de World Cup in achtereenvolgens Wit-Rusland (Minsk), Polen (Tomaszów Mazowiecki), Kazachstan (Nur-Sultan) en Japan (Nagano). Andere toppers als Kjeld Nuis, Michel Mulder en Jan Smeekens grepen naast de World Cup tickets.

Tot grote verrassing veroverde Dai Dai Ntab op zondag 3 november ook een startbewijs voor de World Cup 1000 meter. Na de snelste opening (16.24) en snelste tussentijd op de 600 meter (41.13) van alle deelnemers, slaagde hij erin tijdens de laatste ronde de schade beperkt te houden. Met zijn eindtijd 1:08.80 werd hij keurig vijfde achter Kai Verbij, Kjeld Nuis, Thomas Krol en Hein Otterspeer.