Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws november ’19 » Zilver voor Sanne

Zilver voor Sanne

Zilver voor Sanne van Duijnhoven tijdens ZNK Pure Sprint

Sanne van Duijnhoven van Schaatsclub De Vennen heeft zaterdag 2 november in Breda de zilveren medaille gewonnen tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Pure Sprint. In het eerste weekend van november waren er voor de wedstrijdschaatsploeg van De Vennen bovendien zeven verbeteringen van persoonlijke records (PR’s) en tijdens jeugdmarathons in Tilburg werden mooie klasseringen behaald.

Sanne van Duijnhoven (links) op het podium van het Zuid-Nederlands Kampioenschap Pure Sprint (foto Jeroen Happel)

Na de vele clubrecords en prijzen tijdens Zuid-Nederlandse Kampioenschappen van vorig seizoen, zal Sanne van Duijnhoven dit seizoen met wat minder genoegen moeten nemen. Door haar opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda heeft zij dit jaar namelijk veel minder tijd om te trainen. De korte afstanden 100, 300 en 500 meter tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Pure Sprint pasten echter nog prima in haar straatje. Met haar tijden 12.09, 28.62 en 44.91 verzekerde Sanne zich van de tweede plaats in het eindklassement over drie afstanden. De Junioren-C reden in Breda het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint dat bestond uit twee ritten over 100 en twee ritten over 300 meter. Karlijn Schellekens reed op deze afstanden achtereenvolgens de tijden 12.56, 12.46, 29.96 en 30.19. Deze tijden, waarvan de eerste drie nieuwe PR’s waren, waren goed voor de vijfde plaats in het eindklassement bij de meisjes Junioren-C. Thomas van Berkel behaalde bij de jongens Junioren-C de tiende plaats met de tijden 12.38 (PR), 12.39, 29.01 (PR) en 29.22.

Gelijktijdig met het Zuid-Nederlands Kampioenschap Pure Sprint en Supersprint werden in Tilburg jeugdmarathonwedstrijden gehouden. Teun van der Linden ging hier bij de jongens Junioren-C na vijftien ronden, met ruime voorsprong op de andere rijders, als winnaar over de finish. Tom van Dijck sprintte in de achtervolgende groep naar de vierde plaats. Bij de Pupillen-A behaalde Job van der Bruggen de derde plaats in de wedstrijd voor jongens over negen ronden en Fenne Loijens werd na zeven ronden vijfde bij de meisjes. Loek van der Bruggen was de snelste van alle jongens Pupillen-C die zes ronden moesten rijden. Maartje van Dijck werd tweede in de wedstrijd over vier ronden voor meisjes Pupillen-D.

Op zondagavond 3 november was er weer een langebaanwedstrijd in Breda. Thomas van Berkel reed hier 45.40 op de 500 meter en 1:31.12 op de 1000 meter. Teun van der Linden reed 44.29 op de 500 meter en verbeterde met 2:11.41 zijn PR op de 1500 meter opnieuw met 3.24 seconden. Ook Karlijn Schellekens verbeterde haar PR op de 1500 meter. Met 2:29.58 kwam zij zelfs in de buurt van promotie naar de eerste klasse. Eerder op de avond had Karlijn 47.69 op de 500 meter gereden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: