Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws november ’22 » GK Sprint

GK Sprint

Vijf podiumplaatsen en een Clubrecord voor Schaatsclub De Vennen

In het weekend van 26 en 27 november stonden leden van Schaatsclub De Vennen maar liefst vijf keer op het podium tijdens de in Breda gehouden Zuid-Nederlandse Kampioenschappen (ZNK) Sprint. Sanne van Duinhoven, Karlijn Schellekens en Thomas van Dijck werden in het eindklassement van hun categorie namelijk eerste, tweede en derde. Voor Karlijn waren er bovendien podiumplaatsen bij de Afstandskampioenschappen 500 en 1000 meter. Thomas van Berkel verpulverde in Heerenveen het Clubrecord op de 3000 meter.

Sanne van Duijnhoven, Zuid-Nederlands Sprintkampioen (foto Jeroen Happel)

Het ZNK Sprint betrof een tweedaags toernooi, waarbij iedere dag een rit over 500 en 1000 meter werd gereden. In verschillende categorieën werd door de snelste schaatsers uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland gestreden om de titel Zuid-Nederlands Sprintkampioen. Met respectievelijk de tijden 44.39, 1:30.16, 44.08 en 1:30.38 was Sanne van Duinhoven vier keer de snelste bij de Dames Neo-Senioren, hetgeen betekende dat Sanne zich een jaar lang Zuid-Nederlands Sprintkampioen mag noemen. Karlijn Schellekens was op alle afstanden met respectievelijk 43.45, 1:27.82, 43.98 en 1:27.92 weliswaar sneller dan Sanne, maar had in haar categorie meisjes Junioren-B te maken met een oppermachtige Janine Gerritsen van IJsclub Eindhoven. Karlijn was wel vier keer sneller dan de andere meisjes Junioren-B, zodat zij bij de huldiging de zilveren medaille kreeg omgehangen. Ook Tom van Dijck viel in de prijzen. Met zijn tijden 44.50, 1:30.27, 44.35 en 1:30.27 won hij namelijk de bronzen medaille bij de jongens Junioren-B. De 44.50 en 44.35 waren bovendien twee keer een verbetering van zijn persoonlijke record (PR) op de 500 meter. Teun van der Linden kwam in het eindklassement helaas niet voor omdat hij alleen tijdens de eerste dag aan het kampioenschap deel had kunnen nemen. In zijn categorie jongens Junioren-A zou hij met zijn op de eerste dag gereden tijden, vierde op de 500 meter in 41.85 en tweede op de 1000 meter in 1:20.86, namelijk ook een goede kans op een podiumplaats hebben gemaakt.

Tijdens de ritten van de eerste dag van het sprintkampioenschap werd bovendien gestreden om de titels Zuid-Nederlands Afstandskampioen 500 en 1000 meter. Volgens traditie werd bij  Afstandskampioenschappen enkel onderscheid gemaakt tussen dames en heren, maar niet naar leeftijdscategorie. Dit betekende dat de jeugdige rijders van De Vennen het in de strijd om de prijzen op moesten nemen tegen veelal oudere deelnemers. Bij de dames/meisjes bestond het deelnemersveld uit 41 schaatssters en bij de heren/jongens stonden zelfs 60 deelnemers aan de start. Karlijn Schellekens werd hier bij de dames/meisjes derde op de 500 en tweede op de 1000 meter. Sanne van Duijnhoven viel met twee vierde plaatsen helaas net buiten de prijzen. Bij de heren/jongens werd Teun van der Linden eenentwintigste op de 500 en elfde op de 1000 meter en Tom van Dijck eindigde respectievelijk als vijfendertigste en dertigste.

Bij al deze successen zou een andere uitzonderlijke prestatie van een ander Vennenlid bijna worden vergeten. Thomas van Berkel verbeterde op zondag 27 november in Heerenveen zijn eigen Clubrecord op de 3000 meter. Na een opening in 18.84 reed hij met van 29.98 naar 31.36 oplopende rondetijden een bijzonder vlakke race. Zijn eindtijd van 4:02.80 was bijna vier seconden sneller dan het Clubrecord dat hij op 23 oktober 2022 eveneens in Heerenveen had gereden. Eerder op de avond was Thomas met 39.01 op de 500 meter ook al meer dan een halve seconde sneller geweest dan zijn PR.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: