Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws november ’22 » Marathon Breda

Marathon Breda

Broer en zus winnen schaatsmarathon in Breda

Tom en Maartje van Dijck van Schaatsclub De Vennen hebben op zaterdagavond 12 november een marathonwedstrijd op de ijsbaan in Breda gewonnen. Daarnaast verbeterden leden van de wedstrijdploeg van De Vennen in het weekend van 12 en 13 november zes persoonlijke records (PR’s).

Tom van Dijck (met helmnummer 74) won de marathon in Breda (foto Jeroen Happel)

De marathonwedstrijd in Breda telde mee voor de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. Voor de Pupillen was het bovendien de eerste selectiewedstrijd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap jeugdmarathon. Nadat Maartje van Dijck afgelopen seizoen het KNSB-Gewest Zuid al had mogen vertegenwoordigen tijdens dit kampioenschap, wil zij hier  ook dit seizoen weer graag aan meedoen. Daarvoor moet zij punten verzamelen tijdens wedstrijden in Breda (12 november en 10 december), Tilburg (19 november) en Eindhoven (3 december). Tijdens de eerste wedstrijd voor meisjes Pupillen-A op 12 november in Breda, zette Maartje de eerste stap naar een nieuwe selectie door na zeven ronden als winnares over de finish te gaan. Na het succes van zijn jongere zus kon Tom van Dijck niet achterblijven. Omdat er bij de Marathoncompetitie geen aparte categorie voor Junioren is moest hij het als zestienjarige in de categorie C2 opnemen tegen veel oudere Senioren. Ondanks de bijzonder hoge snelheid handhaafde Tom zich uitstekend in het peloton en na 48 ronden was hij zelfs de snelste, zodat hij evenals zijn zus de overwinningsbloemen mee naar huis mocht nemen. In de categorie Masters-2 behaalde Jan op ’t Hoog de tiende plaats.

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens mochten op zaterdag 12 november deelnemen aan een wedstrijd in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Nadat Thomas 40.04 op de 500 meter had gereden, was hij met 1:57.14 de snelste van alle deelnemers op de 1500 meter. Deze tijd was bovendien een verbetering van zijn PR met 0.66 seconde. Met 43.16 op de 500 meter en 2:13.54 op de 1500 meter, zaten PR’s voor Karlijn er deze keer niet in.

Ook in Tilburg werd er in het tweede weekend van november door leden van de wedstrijdploeg van De Vennen deelgenomen aan wedstrijden. Tijdens een promotiewedstrijd op zaterdag 12 november voor beginnende jeugdschaatsertjes, liet Zoé van de Laar met PR’s op de 100 (tijd 15.03) en 300 meter (tijd 39.89) zien dat je heel hard kan leren schaatsen als je veel traint. Op zondag 13 november stond Zoé samen met vier andere leden van de wedstrijdploeg opnieuw in Tilburg aan de start. Tijdens deze wedstrijd waren er twee PR’s voor Bram van Tulder en een PR voor Tom van Dijck. Hieronder de tijdens deze avond gereden tijden:

Zoé van der Laar reed 15.14 op de 100 meter en 1:08.40 op de 500 meter.
4 leden reden een rit over 500 (1e  tijd) en 1000 meter (2e  tijd): Bram van Tulder 41.55 (PR) en 1:23.93 (PR); Sanne van Duijnhoven 43.90 en 1:29.64; Tom van Dijck 46.07 en 1:29.13 (PR); Maartje van Dijck 54.73 en 1:52.74.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: