Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober 2019 » Eerste marathon

Eerste marathon

Jeugdschaatsers De Vennen in top drie bij opening marathonseizoen

Loek van der Bruggen met zijn overwinningsbloemen (foto Jeroen Happel)

Met wedstrijden in Tilburg werd op zaterdag 19 oktober voor de schaatsers uit Zuid-Nederland het marathonseizoen geopend. De jeugdleden reden de eerste wedstrijden van de Tilburgse baancompetitie. Met klasseringen in de top drie waren de schaatsers uit de wedstrijdploeg van De Vennen gelijk al succesvol.

Loek van der Bruggen ging in zijn categorie jongens Pupillen-C zelfs als winnaar over de finish. Na de wedstrijd over zes ronden mocht hij de bloemen in ontvangst nemen. Zijn broer Job moest bij de jongens Pupillen-A een wedstrijd over negen ronden rijden en behaalde daarbij de tweede plaats. Tom van Dijck is dit seizoen doorgestoomd naar de jongens Junioren-C. In zijn wedstrijd over vijftien ronden behaalde Tom eveneens de tweede plaats. Ook zijn zus Maartje weerde zich als nieuwkomer in de wedstrijdploeg kranig. Bij de meisjes Pupillen-D werd zij keurig derde in de wedstrijd over vijf ronden.
Later op de avond kwam Jan op ’t Hoog in de categorie Masters aan de start van de eerste wedstrijd om de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. In de wedstrijd over 50 ronden behaalde Jan de elfde plaats.
Karlijn Schellekens nam diezelfde avond in Breda deel aan een langebaanwedstrijd. Met 49.26 op de 500 meter en 1:38.97 op de 1000 meter reed zij al vroeg in het seizoen keurige tijden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: