Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober 2020 » Dai Dai opnieuw Kampioen

Dai Dai opnieuw Kampioen

Dai Dai N’tab  voor de vierde keer Nederlands Kampioen

 

Dai Dai N’tab opnieuw Nederlands Kampioen 500 meter

Men begint er bij Schaatsclub De Vennen een beetje aan te wennen dat hun lid Dai Dai N’tab Nederlands Kampioen 500 meter is. Op vrijdag 30 oktober veroverde de afgelopen zomer naar profploeg Jumbo-Visma overgestapte schaatser, in IJsstadion Thialf in Heerenveen, voor de vierde keer in vijf jaar de nationale titel op deze afstand.

Wegens corona zijn er dit schaatsseizoen voorlopig geen internationale wedstrijden en vormen Nederlandse Kampioenschappen het hoogtepunt voor onze nationale toppers. Het NK Afstanden was het eerste kampioenschap in deze reeks dat van 30 oktober t/m 1 november onder strenge corona-maatregelen werd gehouden. Zo mocht er bijvoorbeeld geen publiek bij aanwezig zijn en mochten coaches hun rijders geen aanwijzingen toeschreeuwen.

In tegenstelling tot afgelopen jaren werd het kampioenschap 500 meter deze keer weer als vanouds verreden over twee ritten, waarbij iedere rijder een keer het nadeel van de laatste binnenbocht had. In de eerste rit was Dai Dai de enige rijder met een tijd onder de 35 seconden. Na een supersnelle opening in 9.71 was zijn volle ronde in 25.09 goed voor een eindtijd van 34.08 seconden. Hiermee nam hij gelijk een voorsprong van 0.22 seconde op de nummer twee Hein Otterspeer en op de nummer drie Kai Verbij was zijn voorsprong al 0.33 seconde. In de tweede rit was de opening van Dai Dai met 9.63 zelfs nog sneller dan de eerste keer, maar had hij door zijn hoge snelheid moeite om de zo gevreesde laatste binnenbocht te houden. Zijn eindtijd van 34.84 was echter weer het snelst van allemaal. Deze keer echter slechts 0.02 seconde sneller dan Hein Otterspeer die tweede in het eindklassement werd. Kai Verbij verzekerde zich met 35.24 van de derde plaats. Bij de huldiging moesten de rijders zelf hun medaille omhangen en stonden zij met mondkapjes op ruime afstand van elkaar op het podium.

Kampioen Dai Dai N’tab tussen Hein Otterspeer (2) en Kai Verbij (3)

Op zondag 1 november reed Dai Dai ook een prima 1000 meter. Op de eerste 200 meter was hij zoals gebruikelijk de snelste van allemaal en na 600 meter noteerde hij de tweede tussentijd. In de slotronde had hij echter helaas wat meer verval dan de echte specialisten op de middenafstanden. Met zijn eindtijd van 1:09.11 behaalde Dai Dai een keurige zesde plaats achter respectievelijk Krol, Verbij, Nuis, Otterspeer en Dijs.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: