Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober 2020 » Promotie Teun

Promotie Teun

Schaatser Teun van der Linden promoveert naar hoogste klasse

Onder strenge voorwaarden kunnen er, ondanks de aangescherpte corona-maatregelen, op beperkte schaal toch nog schaatswedstrijden worden gehouden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen op zondagavond 18 oktober konden er gelijk al mooie successen voor leden van Schaatsclub De Vennen worden genoteerd.

Teun van der Linden, promotie naar eerste klasse (foto Jeroen Happel)

De wedstrijden in Tilburg zijn voorlopig alleen voor schaatsers van zeventien jaar en jonger en worden gereden in gesplitste groepen. Iedere groep rijdt hierbij in een korte tijd beide ritten en verlaat vervolgens de hal, voordat de volgende groep rijders de hal betreedt. Publiek is niet toegestaan.
Ondanks deze beperkingen slaagde Teun van der Linden er toch in om tijdens de eerste mogelijkheid van het nieuwe seizoen te promoveren naar de hoogste klasse van de jongens Junioren-B. Dankzij zijn tijd van 2:08.82 op de 1500 meter voegde Teun zich in zijn leeftijdscategorie bij de absolute top van Zuid-Nederland.
Karlijn Schellekens behoorde op grond van haar vorig seizoen gereden tijd al tot deze absolute top in haar categorie meisjes Junioren-C. Met haar op 18 oktober op de 1500 meter gereden tijd van 2:23.67 was zij zelfs sneller dan de limiet die geldt voor de eerste klasse voor minimaal een jaar oudere meisjes Junioren-B. Deze tijden waren voor Teun en Karlijn geen verbeteringen van hun persoonlijke records (PR’s), omdat zij eerder al eens sneller waren geweest op het ijs van Thialf in Heerenveen. Voor promotie naar een hogere klasse gelden echter alleen de tijden die op de ijsbanen van Tilburg, Breda, Eindhoven en Geleen worden gereden.
Job van der Bruggen verbeterde met 48.72 op de 500 meter wel zijn PR en op de 1500 meter was hij ook goed op weg naar een verbetering. Omdat hij in zijn rit geen tegenstander had, maakte hij in de laatste ronde echter een fout bij het wisselen van baan en was diskwalificatie onvermijdelijk. Hieronder alle tijden:

3 leden reden een rit over 100 (1e  tijd) en 300 meter (2e  tijd):
Loek van der Bruggen 13.72 en 35.18; Maartje van Dijck 14.79 en 39.16; Zoé van de Laar 17.79 en 50.38.
5 leden reden een rit over 500 (1e  tijd) en 1500 meter (2e  tijd):
Teun van der Linden 42.96 en 2:08.82 (promotie); Thomas van Berkel 43.44 en 2:12.80; Karlijn Schellekens 46.50 en 2:23.67 (promotie); Tom van Dijck 49.57 en 2:35.37; Job van der Bruggen 48.72 (PR) en diskwalificatie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: