Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober ’21 » Dai Dai 2e op NK

Dai Dai 2e op NK

Dai Dai N’tab tweede tijdens NK 500 meter

Nadat Dai Dai N’tab van Schaatsclub de Vennen afgelopen vijf jaren maar liefst vier keer Nederlands Kampioen op de 500 meter was geweest, moest hij dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Met deze klassering stelde Dai Dai wel deelname aan de eerste wedstrijden om de Wereldbeker veilig.

Voor de Nederlandse schaatstoppers draait dit seizoen alles om de Olympische Spelen, die van 4 t/m 20 februari 2022 in het Chinese Peking zullen worden gehouden. Om daar te mogen starten zullen de schaatsers zich tijdens kwalificatiewedstrijden tijdens de kerstvakantie moeten plaatsen. Als voorbereiding op deze kwalificatiewedstrijden is deelname aan de internationale wedstrijden om de Wereldbeker van groot belang. Een startbewijs voor deze wedstrijden was voor Dai Dai N’tab daarom belangrijker dan prolongatie van zijn nationale titel. Dat doel werd in elk geval gehaald tijdens het op vrijdag 29 oktober in Heerenveen gehouden Nederlands Afstandskampioenschap 500 meter.

Het podium van de 500 meter v.l.n.r. Dai Dai N’tab, Kai Verbij en Hein Otterspeer

De twee ritten van Dai Dai verliepen echter allesbehalve vlekkeloos. Tijdens de eerste rit kwam hij tijdens de eerste passen na de start bijna ten val, hetgeen resulteerde in een tegenvallende opening van 9.92. Vlak na de eerste bocht werd zijn concentratie vervolgens verstoord doordat zijn tegenstander Ronald Mulder ineens met een liesblessure moest stoppen. Met zijn eindtijd van 35.16 stond hij achter Kai Verbij, Hein Otterspeer en Janno Botman slechts vierde in het tussenklassement. De tweede rit begon met een opening van 9.74 beter en zijn eindtijd van 34.92 was voldoende om Janno Botman en Hein Otterspeer in het klassement te passeren. Kai Verbij, zijn trainingsmaat bij profploeg Jumbo-Visma, werd met 34.79 en 34.71 overtuigend kampioen en Hein Otterspeer stond met 34.89 en 35.22 als nummer drie op het podium.

Op zondag 31 oktober reed Dai Dai ook een prima 1000 meter. Met zijn tijd van 1:08.64 eindigde hij op zevende plaats achter respectievelijk Verbij (tijd 1:07.69), Otterspeer, Krol, Nuis, Scheperkamp en Snel.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: