Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober ’21 » Nieuwe Wedstrijdploeg

Nieuwe Wedstrijdploeg

Nieuwe wedstrijdploeg Schaatsclub De Vennen

 

De wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen in het seizoen 2021-2022

Voorafgaand aan de wedstrijd op zondag 24 oktober op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg ging de nieuwe wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen op de foto. Tijdens de wedstrijd die volgde werden weer vier persoonlijke records (PR’s) verbeterd. Ook in Heerenveen en tijdens een marathonwedstrijd in Eindhoven waren leden van de ploeg succesvol.

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn Job en Loek van der Bruggen gestopt met wedstrijdschaatsen. Meeke Kamps en Wieke Smits zijn de nieuwkomers in de wedstrijdploeg. Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens zijn tevens lid van de baanselectie en Teun van der Linden traint bij het KNSB Talent Team Zuid. Evenals voorgaande jaren trainen de schaatsers van De Vennen samen met leden van IJsclub Tilburg. Door deze samenwerking is het mogelijk grotere trainingsgroepen van ongeveer gelijk niveau samen te stellen. De trainers Sjef van den Meijdenberg, Erik Kamps, Ramon van de Laar en Menno Haans leveren namens De Vennen hun bijdrage aan de trainingen.

De wedstrijdschaatsers van De Vennen weten de weg naar IJsstadion Thialf in Heerenveen intussen goed te vinden. Op zaterdag 23 oktober namen Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens er deel aan een wedstrijd over 3000 meter. Thomas was hier met zijn tijd van 4:14.40 ruim zeven seconden sneller dan zijn oude PR en Karlijn verbeterde met 4:46.02 haar PR met bijna vijf seconden. Op zondag 24 oktober stonden Teun van der Linden en Tom van Dijck eveneens in Heerenveen aan de start voor recordwedstrijden over 500 en 1000 meter. Beiden gingen met een nieuwe PR naar huis. Teun was, nadat hij met 40.98 net boven zijn PR op de 500 meter was gebleven, met 1:18.84 ruim vier seconden sneller dan zijn oude record. Tom verbeterde met 45.96 zijn PR op de 500 meter met 0.20 seconde en bleef met 1:32.33 slechts 0.02 seconde boven de snelste 1000 meter uit zijn carrière.

Op zaterdagavond 23 oktober nam Jan op ’t Hoog in Eindhoven deel aan de tweede wedstrijd van de Regiomarathoncompetitie. Jan ging hier in de categorie Masters-2 als elfde over de finish. Op grond van deze uitslag, en de een week eerder tijdens de eerste wedstrijd in Breda behaalde achtste plaats, staat Jan nu achtste in het tussenklassement van de competitie.

Tijdens de wedstrijd op zondagavond 24 oktober in Tilburg werden PR’s verbeterd door Karlijn Schellekens, Maartje van Dijck en Fenne Loijens. Vooral de twee zeer ruime verbeteringen van Fenne vielen daarbij op. Hieronder alle in Tilburg gereden tijden:

2 leden reden een rit over 300 (1e  tijd) en 500 meter (2e  tijd):
Karlijn Schellekens 28.85 (PR) en 44.74; Maartje van Dijck 38.08 en 1:01.41 (PR).
3 leden reden een rit over 500 (1e  tijd) en 1500 meter (2e  tijd):
Thomas van Berkel 41.44 en 2:04.98; Sanne van Duijnhoven 43.46 en 2:15.49; Fenne Loijens 52.26 (PR) en 2:48.70 (PR).

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: