Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober 2022 » Dai Dai naar Worldcup

Dai Dai naar Worldcup

Dai Dai N’tab geplaatst voor Wereldbeker

Dai Dai N’tab mag naar de Wereldbeker

Tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen heeft Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen zich verzekerd van een startplek op de 500 meter tijdens de eerste wedstrijden om de Wereldbeker van het seizoen 2022/2023. In een deelnemersveld met heel veel opkomend jong talent was op vrijdagavond 28 oktober de derde tijd voldoende.

De kwalificatiewedstrijd voor de startplekken op de 500 meter bestond uit twee ritten waarbij iedere rijder een keer het nadeel van de laatste binnenbocht had. Voor iedere rijder telde de snelst gereden tijd en de snelste vijf rijders plaatsten zich voor deelname aan de eerste vier wedstrijden om de Wereldbeker.
In de eerste rit wist van de gevestigde namen alleen Hein Otterspeer zich met een tweede tijd (35.05) bij de top vijf te rijden. De andere snelle tijden werden gereden door de opkomende jonge talenten Janno Botman (34.96), Tijmen Snel (35.13), Stefan Westenbroek (35.14) en Sebas Diniz (35.18). Dai Dai N’tab stond met een tegenvallende tijd van 35.21 na de eerste rit op de zesde plaats net voor zijn trainingsmaat bij profploeg Jumbo-Visma Merijn Scheperkamp, die met 35.23 zevende werd.
Via de tweede rit wisten N’tab en Scheperkamp zich alsnog voor deelname aan de Wereldbeker te plaatsen. Met 34.95 werd N’tab derde en Scheperkamp eindigde met 34.88 als tweede. De overwinning ging echter naar het pas twintigjarige talent Stefan Westenbroek die met 34.87 een fractie sneller was dan Scheperkamp. Op grond van hun tijden in de eerste rit gingen de twee resterende startplekken naar Janno Botman en Hein Otterspeer.

Voor Dai Dai N’tab is deelname aan de internationale wedstrijden om de Wereldbeker van groot belang voor zijn voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen en hopelijk Wereldkampioenschappen later in het seizoen.

Graag had Dai Dai zich op zondag 30 oktober ook gekwalificeerd voor de 1000 meter, maar dat zat er met een teleurstellende vijftiende plaats, in een tijd van 1:09.92, helaas niet in.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: