Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws oktober 2022 » Karlijn wint brons

Karlijn wint brons

Bronzen medaille voor Karlijn bij Kampioenschap Supersprint

Karlijn Schellekens werd derde tijdens Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint (foto Jeroen Happel)

Voor Karlijn Schellekens van Schaatsclub De Vennen blijft het schaatsseizoen 2022/2023 een opeenvolging van successen. Nadat zij in de eerste weken al drie Clubrecords had verbeterd, won zij op zaterdag 29 oktober in Eindhoven de bronzen medaille tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Supersprint. Ook Thomas van Berkel was weer succesvol. Tijdens de wedstrijd op 30 oktober in Tilburg voegde hij zich bij de absolute top van Zuid-Nederland door te promoveren naar de allerhoogste klasse.

Schaatsers uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland streden in twee ritten over 100 en een rit over 300 meter om de titel Zuid-Nederlands Kampioen Supersprint. Op de 100 meter was Karlijn Schellekens met respectievelijk 11.86 en 11.93 twee keer sneller dan haar oude persoonlijke record (PR). Samen met een tijd van 28.32 op de 300 meter was dit goed voor de derde plaats in het totaalklassement bij de meisjes Junioren-B. Bij de jongens Junioren-B werd Schaatsclub De Vennen vertegenwoordigd door Tom van Dijck. Met respectievelijk 11.98, 11.93 en 28.85 voegde Tom ineens drie nieuwe records toe aan zijn PR-lijst. Deze tijden waren goed voor de zevende plaats in het totaalklassement.

Gelijktijdig met het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint werd op zaterdagavond 29 oktober in Breda de tweede wedstrijd van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie gehouden. Jan op ’t Hoog behaalde hier in de categorie Masters-2 de elfde plaats.

Op zondagavond 30 oktober namen vier wedstrijdschaatsers van De Vennen deel aan de wedstrijd in Tilburg. Thomas van Berkel had deze avond als doel om de 1500 meter binnen de tijd van 2:01.00 te schaatsen. Daarmee zou hij als eerstejaars Junior-A namelijk voldoen aan de eis voor promotie naar de eerste klasse bij de minimaal twee jaar oudere Neo-Senioren. Thomas had in Heerenveen al meerdere keren ruim onder deze limiet gereden, maar voor promotie naar een hogere klasse tellen alleen de in Tilburg, Breda, Eindhoven of Geleen gereden tijden. Met zijn tijd van 1:59.90 bereikte Thomas zijn doel ruimschoots en ook de 40.06 op de 500 meter was zijn snelste ooit in Tilburg gereden tijd. Ook Karlijn Schellekens reed met 43.99 op de 500 meter en 2:17.47 op de 1500 meter supertijden voor Tilburg. Tom van Dijck reed 5:01.36 op de 3000 meter en zijn zus Maartje verbeterde met 34.07 op de 300 meter en 54.62 op de 500 meter twee PR’s.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: