Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws september ’21 » Teun verovert Clubrecord

Teun verovert Clubrecord

Teun van der Linden begint schaatsseizoen met Clubrecord

Nog voordat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Tilburg op zondag 10 oktober wordt gereden, heeft Schaatsclub De Vennen de eerste verbeteringen van persoonlijke records (PR’s) al kunnen noteren. Tijdens wedstrijden voor aankomende talenten in het weekend van 25 en 26 september in Heerenveen slaagden Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens erin om hun beste tijden flink aan te scherpen. Het PR van Teun op de 3000 meter was bovendien een verbetering van het al ruim acht jaar oude Clubrecord.

Teun van der Linden, de nieuwe houder van het Clubrecord 3000 meter (foto Jeroen Happel)

Voor Teun van der Linden waren de wedstrijden in Heerevenveen onderdeel van een trainingskamp van het KNSB Talent Team Zuid, waarvan hij met ingang van het seizoen 2021/2022 lid is. Met dit team creëert de KNSB optimale omstandigheden waarin de beste schaatsers uit Zuid-Nederland in een professionele omgeving kunnen trainen en begeleid worden. Ook een goede afstemming tussen topsport en onderwijs wordt daarbij gewaarborgd. Het team staat onder leiding van fulltime trainer-coach Milan Kocken en Vennenlid Thomas van Dijk is assistent trainer. Het is bijzonder dat juist deze Thomas van Dijk op zaterdag 25 september zijn Clubrecord op de 3000 meter kwijtraakte aan zijn pupil Teun van der Linden. In een formidabel gereden rit, met alle rondes net boven de 33 seconden, was Teun met zijn eindtijd van 4:10.80 precies 0.71 seconde sneller dan het Clubrecord dat sinds 23 maart 2013 op naam van Thomas had gestaan. Een dag later verbeterde Teun ook op de 500 meter (tijd 41.18) en de 1500 meter (tijd 2:00.56) zijn PR’s.

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens zijn (nog) geen lid van het KNSB Talent Team maar mochten als lid van de baanselectie Tilburg ook deelnemen aan de wedstrijd op zaterdag 25 september. Thomas was met 41.81 bijna een seconde sneller dan zijn oude PR op de 500 meter en op de 3000 meter was hij met 4:21.89 zelfs ruim 35 seconden sneller dan ooit. Ook Karlijn verbeterde haar PR op de 500 meter. Met 44.91 was zij ruim een halve seconde sneller dan voorheen. Met een tijd van 4:50.70 volbracht zij de eerste rit over 3000 meter uit haar carrière keurig binnen de 5 minuten.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: