Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws maart 2023 » Terugblik seizoen 2022/2023

Terugblik seizoen 2022/2023

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub De Vennen

Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen weer worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2022/2023.

Door de, inclusief Dai Dai N’tab (profploeg Jumbo-Visma) en Teun van der Linden (KNSB Talent Team Zuid), elf leden tellende ploeg werd 74 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder waren maar liefst tien verbeteringen van Clubrecords van De Vennen. Thomas van Berkel verbeterde het Clubrecord 3000 meter drie keer en Karlijn Schellekens was een keer op de 500 meter en zowel op de 1000, de 1500 als de 3000 meter twee keer sneller dan ooit door een lid van De Vennen werd gereden. Gerard Adolfse, Thomas van Berkel, Tom van Dijck en Maartje van Dijck promoveerden naar een hogere klasse.

Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon werd de titel bij de meisjes Pupillen-A gewonnen door Maartje van Dijck en haar broer Tom werd derde bij de jongens Junioren-B. Ook in het eindklassement van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie vielen Maartje (eerste bij de meisjes Pupillen-A) en Tom (tweede bij de heren C2) in de prijzen. Op grond van deze prestaties mochten zij ook meedoen aan de Nederlands Marathonkampioenschappen. Hier behaalde Maartje de eenentwintigste plaats bij de meisjes Pupillen-A en werd Tom zesendertigste bij de jongens Junioren-B.

Ook tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan stonden leden van De Vennen regelmatig op het podium. Sanne van Duijnhoven werd bij de dames Neo-Senioren eerste tijdens het Kampioenschap Sprint. Karlijn Schellekens werd bij de meisjes Junioren-B derde tijdens het Kampioenschap Supersprint en tweede bij het Kampioenschap Sprint. Tijdens de Afstandskampioenschappen werd Karlijn bij de dames derde op de 500 en tweede op de 1000 meter. Tom van Dijck behaalde in zijn categorie jongens Junioren-B de derde plaats op het Sprintkampioenschap en bij het Kampioenschap Allround werd Maartje van Dijck  tweede bij de meisjes Pupillen-A.

Dai Dai N’tab, Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen Langebaan rijden. Dai Dai werd bij het NK Afstanden vijfde op de 500 meter en negende op de 1000 meter. Wegens diskwalificatie kwam Dai Dai helaas niet voor in het eindklassement van het NK Sprint. Karlijn werd bij de meisjes Junioren-B achttiende tijdens het NK Allround, tweeëntwintigste tijdens het NK Supersprint en moest tijdens het NK Sprint helaas wegens ziekte uitvallen. Op het NK 3000 meter behaalde Thomas de achttiende plaats bij de jongens Junioren-A.

Dankzij Dai Dai N’tab werd de naam van Schaatsclub De Vennen ook regelmatig op TV genoemd. Dai Dai was op de 500 meter een vaste deelnemer aan de wedstrijden om de World Cup, waarbij hij in het Poolse Tomaszów Mazowiecki met een derde plaats zelfs het podium haalde. In het eindklassement van de World Cup werd hij negende. Aan het eind van het seizoen mocht Dai Dai ook nog deelnemen aan het Wereldkampioenschap Afstanden, waar hij op de 500 meter zevende werd.

De PR-lijst aan het einde van het seizoen 2022/2023

Verbeteringen Persoonlijke Records in seizoen 2022/2023

 

De vertegenwoordigers van De Vennen tijdens Nederlandse Kampioenschappen, v.l.n.r. Tom en Maartje van Dijck, Karlijn Schellekens, Thomas van Berkel en Dai Dai N’tab


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: